Pulkkanen ja Alasaari saivat huippu-urheilun apurahan Läpimurtosäätiöltä – ”Se on minulle tosi merkittävä asia”

Korkeushyppääjä Venla Pulkkanen ja seiväshyppääjä Juho Alasaari saivat tiistaina kumpikin 7000 euron huippu-urheilun apurahan Läpimurtosäätiöltä. Säätiö myönsi kaikkiaan 154 000 euroa nuorille huippu-urheilijoille sekä toimijoille, jotka tarjoavat yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen.

– Se on minulle tosi merkittävä asia, että voi tässä vaiheessa uraa panostaa urheiluun täyspainoisesti. Tällä on iso merkitys, mihin suuntaan ura lähtee menemään, Pulkkanen arvioi tuen merkitystä.

”Ominaisuuksia on kehitetty ja alettu siirtää lajisuoritukseen”

Pulkkanen ponnisti kesällä neljänneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Espoossa ja oli kolmas Chengdun universiadeissa ennätyksellään 188. Kalevan kisoista tuli mestaruus.

– Syksyn olen tehnyt ihan perusduunia. Tärkeintä on ollut pysyä terveenä ja sitä olen vaalinut. Ominaisuuksia on kehitetty ja niitä on nyt alettu siirtää lajisuoritukseen. Toivottavasti olen hyvällä tasolla, kun hallikausi alkaa, Pulkkanen totesi.

Pulkkanen harjoittelee Jyväskylässä Seppo Haaviston valmennuksessa ja tekee paljon treeniä yhdessä kilpakumppaninsa Sini Lällän kanssa, joka harjoittelee myös Haaviston opeilla.

– Koen, että perustaso oli kesällä 185-187:n tuntumassa. Toivottavasti pystyn sitä nostamaan. Siitä olisi sitten huippuonnistumisella mahdollisuus mennä korkealta, Pulkkanen totesi.

Alasaari haluaa rikkoa valmentajansa ennätyksen

Tyytyväinen apurahaan oli Juho Alasaarikin. Viime kesänä alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi Espoossa taivuttanut seiväshyppääjä on syksyn mittaan suorittanut asepalvelusta Urheilujoukoissa ja valmistautunut samalla hallikauteen.

– Yritys on kilpailla kohtalaisen normaalisti. Mies on hyvässä kuosissa, Alasaari tuumi.

Alasaari, 20, on koko lailla tyytyväinen syksyn harjoitteluun, vaikka se poikkeaakin hieman normaalioloista.

– Tilanteen mukaan olen mennyt. Olen levännyt, jos armeijassa on ollut rankempaa. Harjoittelussa on koetettu ottaa enemmän laatua irti, Alasaari sanoo.

Hallikaudelle Alasaarella on ainakin yksi selkeä tavoite.

– Halli-SE pitäisi hypätä pois kuljeksimasta, kun se on Latvalan niissä, Alasaari hymyilee ja viittaa 22-vuotiaiden halliratojen SE-lukemaan 561, joka on hänen valmentajansa Mikko Latvalan nimissä.

– Hyvää tulosta on tavoite tehdä ja mielellään tasaisesti.

Apurahan saajat lahjakkaita ja periksiantamattomia

Läpimurtosäätiöltä huippu-urheilun apurahan sai tiistaina yhteensä 11 nuorta huippu-urheilijaa eri lajeista.

– Valittuja urheilijoita yhdistää fyysinen lahjakkuus, korkea työmoraalia ja periksiantamattomuus, totesi säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Elina Koskimies.

https://www.lapimurtosaatio.fi