Presidentti Niinistö suojelijana, 100 päivää Tampereen MM-kisoihin

Presidentti Niinistö suojelijana

Tampereella valmistaudutaan kuumeisesti toivottamaan tervetulleeksi maailman parhaat nuoret yleisurheilijat. Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut käydään Tampereen Ratinan stadionilla 10.-15. heinäkuuta, eli 100 päivän kuluttua.

Kisojen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Kisojen läheisyys näkyy ja tuntuu. Yhteydenottoja tulee eri puolelta maailmaa. Eri maista on huhti-toukokuussa tulossa delegaatiota katsomaan paikkoja, kertoo kisojen pääsihteeri Elisa Hakanen.

– Liput ovat myynnissä ja kisakaupungissa aletaan pikkuhiljaa rakentaa kisailmettä. Kisojen organisaatio on pääosin valmis, vaikka lähiaikoina rekrytoimme vielä lisää vapaaehtoisia.

Tampereen MM-kilpailut ovat urheilijoille, joukkueiden jäsenille ja penkkiurheilijoille herkkupala. Ratinan stadion on keskellä kaupunkia ja kompaktin kokoinen, mikä takaa hyvän tunnelman.

– Urheilijoiden majapaikat ovat pääosin kävelymatkan tai lyhyen bussimatkan päässä. Stadionin ympäriltä löytyvät Tampereen monipuoliset palvelut, kuten ravintolat ja kahvilat, Hakanen kertoo.

MM-kisalippujen hinnat on pidetty matalina, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus nauttia huipputason yleisurheilusta ja kansainvälisestä tunnelmasta.

– Pääkatsomoon pääsee 17,50 euron lipulla ja muihin katsomoihin 12,50 euroa maksavalla lipulla. Koko kuuden päivän lippupaketin hinta A-katsomoon on 59 euroa ja muihin katsomoihin 45 euroa, Hakanen kertoo.

Oksanen: Kokenut ja treenattu kisaorganisaatio

Kilpailunjohtaja Pasi Oksanen johtaa Tampereella tuttua ja kokenutta organisaatiota.

– MM-kilpailujen kilpailuorganisaatio muodostuu pitkälle Tampereen Pyrinnön omasta väestä, eli tuomareita tulee muualta hyvin vähän. Se on tällaisessa kilpailussa harvinaista, Oksanen sanoo.

– Tämä joukko on treenannut paljon yhdessä ja ollut järjestämässä monia kovia kisoja.

MM-kisaorganisaation testikilpailuna urheillaan Tampereella 26. toukokuuta Seurajoukkueiden Euroopan cupin b-ryhmän kilpailu.

– Tuossa kilpailussa testataan vielä tapahtumaohjaukseen ja äänentoistoon liittyviä asioita. MM-kisojen delegaatit ovat siellä paikalla seuraamassa, kuinka kilpailu sujuu. Heiltä saamme kilpailun jälkeen palautetta MM-kisoja varten.

MM-kisoihin odotetaan urheilijat ja joukkueiden muut henkilöt mukaan lukien noin 2500 kisavierasta 160 eri maasta.

– Suomen joukkue tulee olemaan noin 30-40 urheilijan kokoinen. Kisat ovat jokaiselle heistä ainutlaatuinen kokemus. Kilpaileminen MM-tasolla kotiyleisön edessä on tilaisuus, joka ei osu ihan jokaisen urheilijan uralle, kertoo Suomen joukkueenjohtajana toimiva Hannu Hämäläinen.

Lisätietoja: tästä linkistä