Powell vaivatta alkuerien nopein Kingstonissa

Powell janoaa huippuaikaa Pariisista

Asafa Powell oli nopein 100 metrin alkuerissä Jamaikan mestaruuskisoissa ja MM-karsinnoissa Kingstonissa. Usain Boltia odoteltiin kisoihin, mutta hän päätti olla juoksematta.

Hallitsevana 100 ja 200 metrin mestarina Boltilla on villi kortti MM-kisoihin, joten hänen ei tarvitse juosta karsinnoissa päästäkseen MM-joukkueeseen.

Powell juoksi Kingstonissa vaivattoman erävoiton ajalla 9,98 (+ 1,0 m/s).

– Ideana oli kiihdyttää lujaa ensimmäiset 40 metriä ja antaa lopun tulla rennosti, Powell sanoi kotimaansa medialle.

Takareisivammasta toipunut Yohan Blake haparoi lähdössä, mutta oli erän toinen ajalla 10,24. Mestaruutta puolustava Nickel Ashmeade voitti eränsä ajalla 10,12, samoin kuin konkari Nesta Carter, jonka erävoitto irtosi ajassa 10,12.

Neljännessä erässä Kemar Bailey-Cole ja Andrew Fisher olivat kärkipari samalla ajalla 10,05.

Välierät ja finaali juostaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Naisten 100 metrillä on mukana vain 20 juoksijaa, joten kisa alkaa vasta perjantaina.