Powell Jamaikan mestariksi, Fraser-Pryce kärkiaikaan

Powell Jamaikan mestariksi

Entinen ME-mies Asafa Powell kruunattiin 100 metrin Jamaikan mestariksi loistoajalla 9,84. Naisten pikamatkan Kingstonissa maan mestaruuskisoissa ja MM-karsinnoissa voitti Shelly-Ann Fraser-Pryce kauden kärkiajalla 10,79.

Miesten finaalissa myötätuulta oli 0,9 metriä sekunnissa ja naisten kilpailussa 0,4 metriä sekunnissa.

– Olisin voinut juosta kovempaankin, mutta lähtö ei ole vielä entisellään, Powell kertaili.

Vaikkei startti ollut Powellin mielestä sitä mitä hän toivoi, hän teki eroa muihin jo kiihdytyksessä. Nickel Ashmeade oli toinen ajalla 9,91, Kemar Bailey Cole kolmas (9,97) ja Nesta Carter neljäs (9,98).

Powell oli nopein jo välierissä juostuaan 10,04 vastatuuleen (-1,3 m/s).

Fraser-Pryce: Juoksu kohdillaan

Fraser-Pryce pinkaisi aiemmin kesällä Eugenessa Timanttiliigan kilpailussa 100 metriä 10,81 ja puristi rahtusen kovempaa Kingstonissa. Voittoajallaan 10,79 MM- ja olympiavoittaja oli finaalissa omaa luokkaansa.

Fraser-Prycen harjoituskaveri Natasha Morrison oli toinen ajalla 11,03. Konkari Veronica Campbell-Brown oli kolmas (11,06).

– Sain juoksun osumaan kohdilleen. Tavoite täällä oli sujuva kisajuoksu, Fraser-Pryce sanoi trackalertsille.