Porin Kalevan kisoista kaikkien aikojen tulos

Porin Kalevan kisoista kaikkien aikojen tulos

Viime kesän Kalevan kisat Porissa oli menestys sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Urheilullisesti kisajärjestäjät Nakkilan Vire, Noormarkun Nopsa ja Porin Yleisurheilu tekivät vahvaa jälkeä. Kisajärjestelyistä kiitosta ovat antaneet urheilijat, valmentajat ja Suomen Urheiluliiton kilpailuvastaavat.

Lisäksi Porin stadion ja sen ympäristön suorituspaikat ovat saaneet erityisen kiitoksen ympäri Suomea Poriin tulleelta kisaväeltä.

– Saumaton yhteistyö Suomen Urheiluliiton kanssa ja järjestäjäseurojen aktiivinen ote koulutukseen toi tulokseksi lähes täyskympin, myhäilee Kalevan kisojen kilpailun johtaja Manne Willman.

Myös taloudellisesti erinomainen tulos

Kalevan kisat onnistuivat myös taloudellisesti. Kisapaikalle saapunut yleisö, erinomaisesti mukaan lähteneet yhteistyötyöyritykset ja tiukka kulurakenne mahdollistivat yli tavoitteen mukaiseen tulokseen pääsemiseen. Edes alkupäiviä haitannut kolea ja sateinen sää eivät kaikottaneet yleisöä katsomoista.

– Ei voi kuin kiittää kisayleisöä, aktiivisia yhteistyökumppaneita ja uskomattoman upeaa vapaaehtoisjoukkoa. Kulujen ja oikeusmaksujen jälkeen järjestäjäseurat tekivät yli 200 000 euron voiton. Tulos antaa jokaiselle seuralle mahdollisuuden edullisiin seuran urheilukoulu-, yleisurheilukoulu- ja valmennusmaksuihin jatkossakin, riemuitsee kilpailujen johtoryhmän puheenjohtaja Harri Aalto.

– Kalevan kisojen brändi on kova ja sen kautta on erinomainen mahdollisuus tehdä jatkossakin tilkettä seurojen kassaan. Oman osansa hienosta tuloksesta saa myös Suomen Urheiluliitto yleisurheilutoiminnan edistämiseen, josta on iloa yleisurheilun seuratoimintaan, valottaa Aalto.

Porin talousalueelle vahvaa vaikutusta

Kalevan kisat toivat Porin talousalueelle yli kahden miljoonan euron taloudellisen vaikutuksen, joka koostuu työllisyysvaikutuksista, matkailuvuorokausista sekä yhteisö-, tulo- ja arvonlisäveroista.

Lisäksi tapahtuma toi näkyvyyden vaikutusta tapahtumakaupunki Porin ja Satakunnan imagoon ja lisäsi yhteisöllisyyttä ja liikunta-aktiivisuutta.

Vuoden 2016 Kalevan kisat järjestetään Oulussa 21.-24.7.2016.