Polvivaiva pakotti Latvalan kilpailutauolle, EM-kisat jäävät väliin

Polvivaiva pakotti Latvalan kilpailutauolle

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala jää polvivaivan takia pois ensi viikolla Amsterdamissa alkavista yleisurheilun EM-kisoista. Latvala oli pääosan viime kesää sivussa jalkaterään tulleen vaivan takia. Tuota ongelmaa torpattiin askelluksen muutoksella, joka on sittemmin poikinut polvikipuja.

– Askelluksen muutos auttoi jalkaterään, mutta tuollainen muutos ei ole ihan mutkaton. Nyt muu kroppa nikottelee, Latvala sanoo.

Latvala katsoo, että EM-kisoihin ei ole syytä lähteä, jos ei pysty juoksemaan kuntonsa edellyttämällä tavalla.

 – Se ei minua tyydytä, että menen ja juoksen EM-kisoissa jonkun juoksun, kun kauden tavoitteet olivat paljon korkeammalla. Kun jalassa on kipua, en pysty tuottamaan sellaista juoksua, jota kunto edellyttäisi, Latvala sanoo.

Amerikkalaisen Lance Braumanin valmennuksessa harjoitteleva Latvala juoksi keväällä Floridassa 100 ja 200 metriä 11,45 ja 23,55. Alkukesän tavoite oli rikkoa Rio de Janeiron olympiakisojen tulosrajat. Nyt polvivaiva pakottaa juoksijan unohtamaan myös nuo toiveet.

– Kiinnostusta on juosta vielä loppukesästä, mutta terveys ensin. Nyt täytyy antaa kropalle aikaa tottua uuteen askellukseen. Pidän ensin pienen breikin ja palaan sitten perusharjoituksiin, Latvala sanoo.