Polvivaista toipuva Johnson-Thompson ei kuntoudu Götzisin otteluun

Polvivaista toipuva Johnson-Thompson ei kuntoudu Götzisin otteluun

Seitsenottelija Katarina  Johnson-Thompson ei puolusta viime vuoden voittoaan naisten seitsenottelussa Götzisissä. Brittiottelija loukkasi polvensa Prahan EM-hallien voitokkaassa viisiottelussa, jossa hän kokosi Britannian ennätyksen 5000 pistettä. Polvivaiva on sittemmin kiusannut harjoituksissa.

Valmentajansa Mike Holmesin mukaan Johnson-Thompson on EM-hallien jälkeen kyennyt tekemään peruskuntoharjoittelua, mutta polvi on sallinut vasta viime aikoina kevyttä rataharjoittelua. Siltä pohjalta hän juoksi hiljattain Manchesterin katukilpailussa 200 metrin aidat 25,31.

Vuosi sitten Johnson-Thompson kasasi Götsizin seitsenottelussa hulppeat 6682 pistettä. Nyt Holmesin mukaan aikaa ei ole tarpeeksi saada ottelijaa polvivaivojen jäljiltä kilpailukuntoon kaikissa ottelulajeissa ennen Götzisin kisaa. Elokuisiin Pekingin MM-kisoihin sen sijaan aika riittää hyvin.

Toukokuisesta moniotteluiden klassikkokilpailusta odotettiin kilparadoille palanneen Jessica Ennis-Hillin ja Johnson-Thompsonin kohtaamista. Se ei nyt toteudu. Ennis-Hillin taustajoukkojen mukaan myös Lontoossa olympiakultaa voittanut brittiottelija harkitsee vielä kilpailuun osallistumista.

Naisten ottelun kiinnostavin nimi toukokuun viimeisessä viikonvaihteessa Götzisin ottelussa on hallitseva 100 ja 200 metrin Euroopan mestari, Hollannin Dafne Schippers. Hän miettiinkisan perusteella, onko ottelu hänelle elokuisten MM-kisojen ykköslaji.