Polvileikkauksesta toipunut Grabarz tähtää Rioon

Polvileikkauksesta toipunut Grabarz tähtää Rioon

Korkeushyppääjä Robbie Grabarz ei aio tyytyä katselemaan televisiosta Qatarin Mutaz Essa Barshimin, Ukrainan Bohdan Bondarenkon ja lajin muiden kärkinimien huipputaistoja.  Polvileikkauksesta toipunut britti rakentelee paluuta tähtäimenään Rio de Janeiron olympialaiset ensi vuonna.

Grabarz , 27, ponkaisi Lontoon olympiakisoissa kolme vuotta sitten pronssia ja voitti samana kesänä EM-kultaa Helsingissä. Polvi alkoi vaivata toissa kesänä, jonka hän sinnitteli läpi ja oli Moskovassa MM-finaalissa kahdeksas.

– Yritin olla aivan kuin mitään vammaa ei olisikaan. En kertonut kivusta kenellekään muulle kuin valmentajalleni Fuzz Ahmedille, hyppääjä muistelee toissa kesää Telegraphille.

Kivuista huolimatta Grabarz ylitti kesän mittaa parhaimmillaan 231 ja kilpaili vielä hallikaudella 2014 ennen kuin oli pakko marssia kirurgin pakeille.

– Lääkäri ihmetteli, että kuinka pystyin edes kävelemään vastaanotolle, Grabarz kuvaili polvensa kehnoa jamaa.

Kolmen tunnin operaatio ja pitkä kuntoutus ovat nyt ohi ja Grabarz hyppäsi hiljattain ensimmäisen kilpailunsa yli vuoteen. Hän ylitti Des Moinesissa 216.

– Olihan se noloa jäädä paluukilpailussa 216:een. Se kismitti, mutta oli hienoa pystyä hyppäämään ilman kipua, parhaimmillaan 237 ylittänyt hyppääjä sanoo.

Grabarz aikoo käyttää alkavan kauden kilpailutuntuman hakuun. Tavoite on olla huippukunnossa  olympiakesän 2016 mittelöissä.

– Nyt tavoite on olla mukana Pekingin MM-kisoissa. Mitään suuria suunnitelmia ja odotuksia voitoista ei ole. Vamma kolhi rajusti itseluottamusta. Se nyt pitää luoda uudelleen.