Polvensa telonut Heinle palasi ja vei mestaruuden

Polvensa telonut Heinle palasi ja vei mestaruuden

Saksalainen Fabian Heinle oli syystä tyytyväinen onnistuttuaan Tallinnassa 22-vuotiaiden pituushypyn EM-finaalissa. Hän teloi polvesta ristisiteet vuosi sitten tammikuussa ja oli sivussa koko viime kesän. Lääkärit ehtivät jo epäillä, että pituushyppääjän ura on ohi, mutta tänä kesänä hän on tehnyt väkevän paluun.

– Olen todella iloinen mestaruudesta. Vielä puoli vuotta sitten en tiennyt, pystynkö edes hyppäämään maan mestaruuskisoissa, Heinle sanoi.

Heinie, 21, viittasi kotimaansa 22-vuotiaiden mestaruuskisoihin, jotka hän voitti kesäkuun puolivälissä ponkaistuaan 791. Kesäkuun alussa hän kuitenkin ehti jo todistaa olevansa 22-vuotiaiden EM-kisojen mestarikellokas tekemällä Oberteuringenissa ennätyksensä 825. Tulos rikkoi myös elokuisten Pekingin MM-kisojen tulosrajan.

Tallinnassa Heinle nousi mestariksi neljännellä hypyllä, joka kantoi 814. Tulos syntyi lievään vastatuuleen (-0,4 m/s). Mainiossa kilpailussa toiseksi ponkaisi tshekki Radek Juska kahdeksan metrin hypyllä. Heinlen seuraava haaste on taistella Saksan mestaruudesta.

Saksalaismenestyksen EM-kilpailujen toisena kilpailupäivänä täydensivät naisten 100 metrillä kaksoisvoittoon juosseet Rebekka Haase ja Alexandra Burghardt. Haase pinkoi alkuerissä 11,25 edellispäivänä, mutta finaalissa mestaruuteen riitti 11,47. Burghardt vei hopean ajalla 11,54.