Pohjola Seuracupin piirikisat käyntiin – Finalisteilla bonuksena ilta Ruotsi-ottelussa

Valtakunnallinen yleisurheilun Pohjola Seuracup käynnistyy piirikisoilla kuluvan viikon aikana. Ensimmäiset osakilpailut käydään pääosin 20.–29. kesäkuuta ja toiset osakilpailut järjestetään 1.-10. elokuuta. Pohjola Seuracup huipentuu finaaleihin 3. syyskuuta

– Tuttuun tapaan kaikki finaalijoukkueet pääsevät samana päivänä kilpailun jälkeen seuraamaan Ruotsi-ottelua Helsingin olympiastadionille. Finalistit käyvät myös kentällä tekemässä kunniakierroksen ja finaalisarjojen parhaat joukkueet juoksevat 8 x 200 metrin viestin, kertoo Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Tapio Rajamäki.

Seuracupissa kilpailevat 11–17-vuotiaat nuoret ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä.

– Seuracup on yleisurheilun joukkuekilpailu, jossa joukkuehenki ja kannustaminen ovat kaiken a. ja o. Seuracupin henkeen kuuluvat myös rohkeat lajikokeilut, eli kilpaillaan joukkueen pistepotin kartuttamiseksi myös itselleen vähän oudommassa lajissa, Rajamäki sanoo.

Finaalit kilpaillaan seuran kotikuntien asukasluvun mukaisesti kolmessa eri sarjassa sekä Superfinaalissa. Rajamäki ennustaa erityisen tiukkaa kilpailua finaalipaikoista nyt, kun bonuksena on ilta ja kunniakierros Ruotsi-ottelussa.

– Kaikki viime vuoden voittajat, eli Superfinaalin voittanut Jyväskylän Kenttäurheilijat, C-finaalin ykkönen Noormarkun Nopsa sekä B- ja A-finaalien voittajat Lempäälän Kisa Yleisurheilu ja Nakkilan Vire ovat puolustamassa voittoaan tämän vuoden kilpailussa, Rajamäki kertoo.

LIVE-tilannetta piirikisojen osalta sarjoittain:  Seuracup pisteet (tuloslista.com)

Lisätietoa Seuracupista:  Seuracup – Yleisurheilu.fi