Murto ylitti 460 – Harala voitti aitajuoksun – Kaksoisvoitto naisten 3-loikassa – Kemppinen voitti 60 m – Lipsanen halliennätykseen – Paavola seiväshypyn yllätysvoittaja – Blomqvist juoksi SE:n

Suomen miesten ja naisten joukkueet sijoittuvat Ruotsin jälkeen toiseksi yleisurheilun pohjoismaisessa hallimaaottelussa Helsingissä. Naisten seiväshypyn komealla 460:n ylityksellä voittanut Wilma Murto oli maaottelun suomalaishahmo.

– Kiva olla taas takaisin itselleen mieluisella tasolla, Murto hehkutti voittotulosta, jolla hän kipusi talven Euroopan tilastossa kuudenneksi.

Suomalaishahmoja olivat myös 1500 metrillä 19-vuotiaiden SE:n 4.19,77 juossut Nathalie Blomqvist, Pariisin EM-rajan tuntumaan tuloksella 13,83 ponnistanut kolmiloikkaaja Senni Salminen, 60 metriä loistoajalla 7,33 voittanut Lotta Kemppinen ja 400 metrillä kaikkien aikojen kotimaan hallitilaston seitsemänneksi 54,70:llä juossut Milja Thureson.

Miehistä Simo Lipsanen voitti kolmiloikan tuloksella 16,36, vaikka pisimmät hypyt painuivat yliastutuiksi. Erik Back pudotti 400 metrin halliennätyksensä 48,05:een ja oli toinen. Toiseksi sijoittuivat myös 60 metrillä 6,79 juossut Samuel Purola ja 1500 metrillä halliennätyksensä 3.45,20:een kohentanut Joonas Rinne.

– Molemmissa joukkueissa nähtiin hyviä yksittäisiä venymisiä, esimerkkeinä Wilma Murto, Erik Back, Senni Salminen, Emma Pullola ja Nathalie Blomqvist. Hyvää oli sekin, että kyettiin pitämään tilastojen meille povaama toinen sija, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola arvioi suomalaismenestystä.

Miesten maaottelussa Ruotsi kokosi 141 pistettä, Suomi 108, Norja 105,5 ja Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue 88,5. Naisten maaottelun järjestys oli Ruotsi 139, Suomi 114, Islannin ja Tanskan yhdistetty joukkue 96 ja Norja 94.

Murto jahtaa olympiarajaa

Helsingin maaottelu loi rutkasti lupauksia tulevan viikonvaihteen hallimestaruuskilpailuihin, jotka kilpaillaan Tampereella. Erityisesti Murron hypyt kiinnostavat. Hän päätti Helsingin kilpailun kolmeen kokeiluun olympiakisojen tulosrajasta 470.

– 460:n ylityksessä purkautui lataus, kun pääsin sen nyt reilun parin vuoden jälkeen. Sen jälkeen hypyt 470:stä olivat vähän pehmeitä, Murto sanoi.

Murron mukaan olympiaraja on yksi Tampereen SM-kilpailuihin päättyvän hallikauden tavoitteista.

– Se helpottasi kevään suunnittelua ja voisi harjoitella ilman paineita Tokion rajasta, Murto sanoi.

Murto on talven kilpailuissa löytänyt hyppyynsä varmuuden. Murron ja häntä valmentavan Jarno Koivusen mukaan se on tullut juoksun kautta. Koivusen mukaan juoksun rytmi, korkeus ja kapasiteetti on saatu toivottuun kuntoon.

– Todettiin yhdessä, kun aloitettiin yhteistyö, että juoksu on se ongelma, Koivunen sanoi.

Syksyllä Murron harjoittelua kiusasi takareisivaiva ja hyppytreenit alkoivat vasta joululomalla, mutta tilanne näyttää hyvältä.

– Takana on vasta alle sata hyppyä joulun jälkeen, mutta kisojen onnistumiset ovat olleet iso asia itseluottamukselle. On tullut varmuutta seipäiden ja vauhtien kanssa, Murto sanoo.

Lampela palasi ennätysiskuun

Hyvässä vireessä oli myös Elina Lampela, joka sijoittui kolmanneksi tasatuloksella 435 Ruotsin Michaela Meijerin kanssa. Lampelan oma ennätys 435 vie Suomen kautta aikain hallitilastossa neljänneksi.

– Tosi hyvä fiilis, kun sain viimein viiden vuoden jälkeen tehtyä ennätykseni, Lampela sanoi.

Lampela oli vaikeuksissa neljän metrin korkeudesta, mistä hän onnistui vasta kolmannellaan, mutta ylitti sen jälkeen korkeudet 415, 425 ja 435 ensi yrityksillään.

– Ensimmäisessä neljän metrin yrityksessä etäisyydet olivat liian lähellä ja toisessa meni ponnistus liian lähelle, Lampela kertaili.

Kilpailunsa Lampela päätti kolmeen yritykseen korkeudesta 445.

– Pystyn sen 445 hyppäämään. Pääsin nyt käyttämään isoimpia seipäitä, joilla olen koskaan hypännyt. Käytin myös ensimmäisen kerran tänä talvena 14 askelen vauhtia ja tuntui, että pääsin sillä paremmin oikeaan rytmiin, Lampela totesi.

Suomeen tuli Liikuntamyllyssä voitto myös miesten seiväshypyssä. Yllätysmestari oli Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola tuloksella 530.

SE:n juossut Blomqvist: Odotin kovaa juoksua

Nathalie Blomqvist siirsi 1500 metrin juoksussa historiaan 19-vuotiaaksi ehtineen Riina Tolosen 19-vuotiaiden Suomen halliennätyksen. Blomqvist oli 1500 metrillä toinen ajalla 4.19,77. Omaa ennätystään hän paransi liki viisi sekuntia.

– Olen tehnyt hyviä treenejä ja odotin kovaa juoksua. Pystyin juoksemaan rennosti kisaa vauhdittaneen Hanna Hermanssonin perässä, vaikka juoksun lopussa kiri ei tullut ihan niin hyvin, Blomqvist totesi.

Blomqvistin mukaan viime aikojen harjoitukset ja kolmen viikon harjoitusleiri Portugalissa antoivat odottaa hyvää vauhtia Helsingissä.

– Uskoin, että pystyn alle 4.20:n. Tampereella SM-kilpailuissa juoksen 800 ja 1500 metriä. Toiveissa on juosta 800 metriä alle 2.10:n. Viikko sitten Jyväskylässä innostuin 800 metrillä valojäniksen kanssa vähän liian lujaan ensimmäiseen kierrokseen, Jyväskylässä 2.11,90 juossut Blomqvist sanoi.

Miesten 1500 metrillä Joonas Rinne kiri toiseksi kauden kotimaisella kärkiajalla 3.45,20, millä hän nousee kaikkien aikojen hallitilastossa kahdeksanneksi.

Salminen: EM-raja tavoitteena Tampereella

Kolmiloikkaaja Senni Salmisella on tältä talvelta takanaan kolme kilpailua ja kolme halliennätystä. Maaottelussa Salminen loikki 13,83, eli vain kahden sentin päähän viime kesänä syntyneestä ulkoratojen ennätyksestään. Samalla hän sivusi Kristiina Mäkelän hallikauden kärkitulosta.

Onko Tampereella SM-kilpailuissa tulevana viikonvaihteena 14 metrin rajan vuoro rikkoutua?

– Se tulee lähemmäksi koko ajan, mutta yritän olla ajattelematta sitä kisoissa, ettei hyppääminen mene puristamiseksi. Jäin nyt seitsemän senttiä Pariisin EM-rajasta, joten se voisi olla tavoite Tampereella, Salminen sanoi.

Helsingissä Salmisen pisin hyppy syntyi kuudennella hypyllä. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 13,50.

– Viisi ensimmäistä kierrosta juoksussa oli vähän liikaa rutistusta. Viimeisellä ajattelin, että antaa mennä vaan rennosti, Salminen kertaili.

Emma Pullola loikki halliennätyksensä 13,43 ja varmisti Suomen kaksoisvoiton. Salmisen ja Pullolan uudet ennätykset ovat Suomen kaikkien aikojen tilaston neljäs ja seitsemäs.

Kemppinen loistovireessä

Lotta Kemppinen voitti naisten 60 metrin kuuman erän erinomaisella ajalla 7,33.

– Lähtö oli hyvä. Tuntui, ettei loppujuoksu oikein irronnut, mutta olen tähän tyytyväinen, Kemppinen sanoi.

Kemppinen on juossut tämän talven kaikki kolme starttiaan välille 7,28–7,33. Kukaan muu suomalainen ei ole viiteen vuoteen pystynyt tällaisiin tuloksiin.

Naisten 400 metrillä Milja Thureson oli neljäs ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 54,70. Suomen kautta aikain tilastossakin Thureson nousee seitsemänneksi. Kilpailun voitti Norjan Amalie Iuel ajalla 52,87.

– Edellinen 400 metrin juoksuni Jyväskylässä meni vähän puristamiseksi. Nyt uskalsin lähteä rennosti ja nauttia juoksemisesta, Helsingissä vuonna 2012 Euroopan mestaruuden voittaneen Ruotsin Moa Hjelmerin kukistanut Thureson kertoi.

– Ihmeesti siinä oli lopussa vielä energiaa.

Lotta Harala voitti naisten 60 metrin aitajuoksun ajalla 8,35. Aino Pulkkinen paransi kauden kärkitulosta 200 metrillä 24,00:aan ja Eveliina Rouvali kuulantyönnössä viimeisellä yrityksellään 16,15:een.

Laji lajilta:

N Seiväs:

Wilma Murto ylitti pudotuksitta sekä korkeudet 425 että 445. Tulos 445 oli samalla uusi Liikuntamyllyn halliennätys. Tämän jälkeen Murto ylitti vieläpä 460, mikä on hänen paras tuloksensa kolmeen vuoteen. Kisan Murto päätti kolmeen yritykseen olympiarajasta 470.

Elina Lampela oli vaikeuksissa neljän metrin korkeudesta, mistä hän onnistui vasta viimeisessä kolmesta yrityksestään, mutta ylitti sen jälkeen korkeudet 415, 425 ja 435 ilmavasti jo ensi yrityksillään!

Murrolle ylivoimainen lajivoitto. Lampela sijoittui kolmanneksi tasatuloksella Ruotsin Michaela Meijerin kanssa. Lampelan uusi ennätys 435 sijoittuu Suomen kautta aikain hallitilastossa neljänneksi.

N 60 m aj:

Kaikki pikajuoksut juostiin kahdessa erässä. Julia Enarvi voitti ensimmäisen erän ajalla 8,46. Kuumassa erässä kuitenkin kaikki neljä kilpailijaa juoksivat tätä nopeammin pudottaen Enarvin viidenneksi.

– Meni vähän hyppelyksi, Enarvi summasi.

Lajivoitto Suomeen! Lotta Harala löi kuumassa erässä viimekesäisen junioreiden Euroopan mestarin, Ruotsin Tilde Johanssonin kahdella sekunnin sadasosalla. Haralan voittoaika oli 8,35.

– Vähän oli sellainen kilpikonnalähtö. Tuntui, etten pääse mihinkään. Hankala päivä, Harala totesi voitosta huolimatta.

M 3-loikka:

Simo Lipsanen loikki kolmannella yrityksellään uuden Liikuntamyllyn ennätyksen 16,36 ja voitti ylivoimaisesti 76 sentin erolla! Hänen kuudes pitkä hyppynsä oli yliastuttu.

– Kisa toisti samaa kaavaa, kuin kauden avaus viikko sitten, pisimmät hypyt menivät sentillä tai parilla yliastutuiksi, Lipsanen totesi

Tuomas Kaukolahti oli kolmas tuloksella 15,53. Suomen kaksoisvoitto jäi vain seitsemän sentin päähän.

M 60 m aj:

Ilari Manninen aitoi ensimmäisessä erässä toiseksi ajalla 8,13 ja kuumassa erässä Viktor Kantele samoin toiseksi ajalla 8,14.

– Ei ollut terävin päivä. Nukuin viime yön huonosti, oli väsynyt olo, eikä jalat oikein toimineet, Manninen sanoi.

Ruotsi vei kaksoisvoiton. Nopein oli Max Hrelja ajalla 7,87. Manninen oli kolmas ja Kantele neljäs.

N 60 m:

Lajivoitto Suomeen! 17-vuotias Johanna Kylmänen jäi ensimmäisessä erässä viimeiseksi ajalla 7,60, mutta Lotta Kemppinen voitti kuuman erän erinomaisella ajalla 7,33.

– Lähtö oli hyvä, mutta tuntui, ettei loppujuoksu oikein irronnut, mutta olen tähän tyytyväinen, Kemppinen sanoi.

Kemppinen on juossut tämän talven kaikki kolme starttiaan välille 7,28 – 7,33. Kukaan muu suomalainen ei ole viiteen vuoteen pystynyt tällaisiin tuloksiin.

M 60 m:

Ville Myllymäki oli ensimmäisessä erässä toinen ajalla 6,88. Samuel Purola voitti kuuman erän ajalla 6,79.

Lajivoiton vei kuitenkin Myllymäen erässä 6,74 juossut Ruotsin Henrik Larsson. 19-vuotias Purola oli kahden erän yhteistuloksissa toinen ja Myllymäki viides.

Purolan mukaan vire ei ollut aivan terävin mahdollinen.

– Tuntui ensin, ettei meinannut saada kroppaa mitenkään hereille ja kunnon latausta. Piti keskittyä oikein kunnolla. Lähtö ei ollut mikään huippu, mutta juoksun loppu tuli hyvin, Purola sanoi.

N 800 m:

Ruotsin Hanna Hermansson oli ylivoimainen ajalla 2.05,33.

Suomalaisista vain Heini Ikonen seurasi kärkijoukkoa viimeiselle kierrokselle asti, mutta uupui jääden viimeiseksi ajalla 2.14,23. Viola Westling oli viimeistäedellinen ajalla 2.13,93. Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen toimi jäniksenä kaksi ensimmäistä 200 metrin kierrosta.

N Korkeus:

Heta Tuuri ylitti 182 toisella yrityksellään ja Laura Rautanen kolmannella yrityksellään. Saman tuloksen ensimmäisellä yrityksellään ylittäneet ruotsalaiset jättivät suomalaiskaksikon neljänneksi ja viidenneksi.

Lajivoiton vei Helsingin EM-kilpailuiden kakkonen, Norjan Tonje Angelsen tuloksella 188.

M 800 m:

Ruotsin Joakim Andersson juoksi uuden Liikuntamyllyn ennätyksen 1.48,38 ja yllätti Helsingin EM-kilpailuiden kakkosen, Tanskan Andreas Buben.

19-vuotias Niko Viljola oli kuudes ajalla 1.52,39 ja 18-vuotias Eelis Uitto kahdeksas ajalla 1.53,26. Molemmat paransivat ennätyksiään. Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Ville Lampinen toimi jäniksenä kolme ensimmäistä 200 metrin kierrosta. Puolenmatkan väliaika oli 52,0.

N Pituus:

Ruotsi vei kaksoisvoiton. Sekä Erica Jarderin että Kajza Karlénin tulos oli 610.

Aiemmin tänä talvena 610 hypännyt Sini Sanaslahti jäi nyt viidenneksi tuloksella 588 ja aiemmin tänä talvena 631 hypännyt Roosa Määttälä seitsemänneksi tuloksella 573.

M Kuula:

Junioreiden Euroopan mestaruuden kolme vuotta sitten voittanut Norjan Marcus Thomsen oli ylivoimainen kelpo tuloksella 20,67.

Arttu Kangas työnsi 18,15 ja oli neljäs. Mikko Toiviaisen tulos 17,56 oikeutti kuudenneksi.

N 3000 m:

Seitsenkertainen suunnistuksen maailmanmestari, Tanskan Maja Alm karkasi muilta ensimmäisen kilometrin jälkeen ja voitti uudella halliennätyksellä 9.09,24. Hänen kilometriaikansa olivat koko ajan kiihtyviä 3.05, 3.03 ja 3.01.

Hallikautensa avannut Camilla Richardsson oli kolmas kauden kotimaisella kärkiajalla 9.18,59 ja Johanna Peiponen seitsemäs ajalla 9.44,16. Lappeenrannan Urheilu-Miehien Moona Korkealaakso toimi jäniksenä viisi ensimmäistä kierrosta.

Richardssonia kolmas sija ei tyydyttänyt.

– Harmittaa, kun olen hyvässä kunnossa ja sen pitäisi näkyä radalla. Nyt näkyi lähinnä, etten ole oikein kisavauhteja juossut. Ei mikään katastrofi, mutta tiedän olevani hyvässä kunnossa, Richardsson sanoi

M 3000 m:

Ruotsin Simon Sundström voitti Pohjolan mestaruuden ajalla 8.01,07. Islannin Hlynur Andrésson hävisi vain 0,13 sekuntia. Juoksun toinen puolikas oli sekunnin ensimmäistä nopeampi.

Eero Saleva ja Arttu Vattulainen olivat kaksi viimeistä. Saleva jaksoi kärkiryhmän mukana viimeiselle kierrokselle saakka juosten ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 8.12,10. Vattulaisen aika oli 8.17,14. Lahden Ahkeran Hannu Granberg toimi jäniksenä seitsemän ensimmäistä kierrosta.

N 400 m:

Viivi Lehikoinen oli ensimmäisen erän kolmas uudella ennätyksellään 55,27 ja Milja Thureson kuuman erän toinen uudella ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 54,70. Suomen kautta aikain tilastossakin Thureson nousee seitsemänneksi.

Norjalaiset Line Kloster ja Amalie Iuel voittivat molemmat erät ja kumpikin paransi Liikuntamyllyn halliennätystä. Iuelin voittoaika oli mainio 52,87. Thureson sijoittui neljänneksi ja Lehikoinen kuudenneksi.

– Edellinen 400 metrin juoksuni Jyväskylässä meni vähän puristamiseksi. Nyt uskalsin lähteä rennosti ja nauttia juoksemisesta, Helsingissä vuonna 2012 Euroopan mestaruuden voittaneen Ruotsin Moa Hjelmerin kukistanut Thureson kertoi.

– Ihmeesti oli lopussa energiaa. Nyt on treenattukin nopeuskestävyyttä, jatkoi Thureson.

M 400 m:

Vaikka Filiph Johansson juoksikin ennätyksensä 48,79, niin hän jäi ensimmäisen erän viimeiseksi. Rohkeasti kärjessä juossut kolmannen polven maajoukkuejuoksija Erik Back voitti kuuman erän ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 48,05. Suomen kautta aikain tilastossakin Back nousi yhdeksänneksi.

Kahden erän yhteistuloksissa selvästi nopein oli kuitenkin ensimmäisen erän ajalla 47,31 voittanut Ruotsin Carl Bengtström, joka viime kesänä voitti junioreiden Euroopan mestaruuden 400 metrin aitajuoksussa. Back oli toinen ja Johansson kahdeksas.

N 200 m:

Aino Pulkkinen oli ensimmäisen erän toinen kauden kotimaisella kärkiajalla 24,00. Kuumassa erässä Anniina Kortetmaa jäi viimeiseksi ajalla 24,65. Kahden erän yhteistuloksissa he olivat viides ja seitsemäs.

Nopeimman ajan 23,62 juoksi vasta 16-vuotias Norjan Henriette Jæger, mutta hänet hylättiin ratarikon vuoksi. Viime kesänä Jæger sijoittui Euroopan nuoriso-olympiafestivaalin seitsenottelussa toiseksi Saga Vannisen jälkeen.

M Pituus:

Maailmantilaston ykkönen Ruotsin Thobias Montler hyppäsi kilpailun kuusi pisintä hyppyä, joista viimeisen kierroksen leiskautus oli pisin 790. Montlerin tammikuussa hyppäämä maailman kärkitulos on 810.

Topias Koukkula ja Pyry Keränen hyppäsivät tämän talven avauskilpailunsa. Koukkula oli viides uudella halliennätyksellään 744 ja Keränen viimeinen tuloksella 712.

M Korkeus:

Ateenan olympiavoittajan Stefan Holmin 15-vuotias poika Melwin Lycke-Holm paransi kahdesti ennätystään ja voitti tuloksella 213 Pohjolan mestaruuden ensimmäisessä miesten edustustehtävässään!

Arttu Mattila sijoittui jaetulle toiselle tilalle tuloksella 211. Viime viikonloppuna 215 ylittänyt Daniel Kosonen jäi viidenneksi tasan kahden metrin tuloksella.

M 200 m:

Ville Aarnivala oli ensimmäisen erän toinen ajalla 21,86 ja Roope Saarinen kuuman erän toinen ajalla 21,52. Kahden erän yhteistuloksissa Saarinen oli kolmas ja Aarnivala neljäs.

Selvästi nopein oli ensimmäisen erän voittanut Norjan Mathias Hove Johansen ajalla 21,27.

M Seiväs:

Lajivoitto Suomeen!

Mikko Paavola ylitti 530 ensimmäisellä yrityksellään ja löi saman korkeuden toisella yrityksellään ylittäneet Norjan Eirik Greibrokk Dolven ja Pål Haugen Lillefossen, jotka ovat kumpikin junioreiden Euroopan mestareita. Tommi Holttinen oli neljäs tuloksella 520.

N 3-loikka:

Kaksoisvoitto Suomeen! Senni Salminen ja Emma Pullola loikkivat kumpikin uudet ennätyksensä 13,83 ja 13,43. Samalla Salminen sivusi Kristiinan Mäkelä nimissä ollutta kauden kotimaista kärkitulosta.

Salmisen tulos on Suomen kaikkien aikojen tilaston neljäs ja Pullolan tulos seitsemäs.

N Kuula:

Eveliina Rouvali työnsi viimeisellä kierroksella kauden kotimaisen kärkituloksen 16,15 ja nousi neljänneltä tilalta toiseksi. Senja Mäkitörmä oli neljäs tuloksella 15,77.

Ylivoimainen voittaja oli Ruotsin Fanny Roos tuloksella 17,65.

N 1500 m:

Nathalie Blomqvist kiri toiseksi 19-vuotiaiden uudella Suomen ennätyksellä 4.19,77. Riina Tolosen entinen Suomen ennätys 4.23,07 oli peräisin Blomqvistin syntymävuodelta 2001. Naisten kautta aikain tilastossa Blomqvist nousee kymmenenneksi.

Pohjolan mestaruuden voitti Norjan Malin Edland ajalla 4.17,77. Veera Mensonen jäi viimeiseksi ajalla 4.50,29. Aiemmin jo 800 metriä voittanut Ruotsin Hanna Hermansson toimi jäniksenä viisi ensimmäistä kierrosta.

M 1500 m:

Joonas Rinne tavoitti kahden viimeisen kierroksen aikana Tanskan Mikkel Dahl-Jessenin yli kymmenen metrin etumatkan, mutta aivan lopussa Norjan Narve Gilje Nordås vuorostaan ohitti Rinteen.

Toiseksi sijoittunut Rinne juoksi halliennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 3.45,20. Suomen kautta aikain tilastossa Rinne nousee kahdeksanneksi. Tuomo Salonen oli viimeinen ajalla 3.54,08. Helsingin Kisa-Veikkojen Panu Jantunen toimi jäniksenä neljä ensimmäistä kierrosta 800 metrin väliajan ollessa 1.58,3.

HELSINKI, MYLLYPURO 9.2.2020 Hallimaaottelu Suomi – Norja – Ruotsi – Tanska/Islanti

Pisteet:

Miehet: 1) Ruotsi 141, 2) Suomi 108, 3) Norja 105,5, 4) Tanska/Islanti 88,5.

Naiset: 1) Ruotsi 139, 2) 114, 3) Tanska/Islanti 96, 4) Norja 94.

Miehet,

60 m: 1) Henrik Larsson Ruotsi 6,74, 2) Samuel Purola Suomi 6,79, 3) Emmanuel Dawlson Ruotsi 6,81, 4) Even Meinseth Norja 6,87, 5) Ville Myllymäki Suomi 6,88, 6) Frederik Schou Nielsen Tanska 6,91, 7) Simon Hansen Tanska 6,92, 8) Mathias Hove Johansen Norja 6,97.

200 m: 1) Mathias Hove Johansen Norja 21,27, 2) Erik Annerfalk Ruotsi 21,51, 3) Roope Saarinen Suomi 21,52 (kkk), 4) Ville Aarnivala Suomi 21,86, 5) Emil Johansson Ruotsi 21,96, 6) Ari Bragi Karason Islanti 22,04, 7) Kasper Andersson Tanska 22,38, Filip Böe Norja disk.

400 m: 1) Carl Bengtström Ruotsi 47,31, 2) Erik Back Suomi 48,05 (kkk), 3) Fredrik Övereng Norja 48,16, 4) Nick Ekelund-Arenander Ruotsi 48,29, 5) Gustav Lundholm Nielsen Tanska 48,37, 6) Jörgen Kåshagen Norja 48,73, 7) Kormakur Ari Haflioason Islanti 48,77, 8) Filiph Johansson Suomi 48,79.

800 m: 1) Joakim Andersson Ruotsi 1.48,38, 2) Andreas Bube Tanska 1.48,73, 3) Didrik Hexeberg Warlo Norja 1.49,64, 4) Felix Francios Ruotsi 1.50,17, 5) Sigurd Tveit Norja 1.50,52, 6) Niko Viljola Suomi 1.52,39, 7) Christoffer Frost-Jensen Johansen Tanska 1.52,65, 8) Eelis Uitto Suomi 1.53,26,

1500 m: 1) Narve Gilje Nordås Norja 3.45,03, 2) Joonas Rinne Suomi 3.45,20 (kkk), 3) Mikkel Dahl-Jessen Tanska 3.45,84, 4) Robin Rohlén Ruotsi 3.46,26, 5) Marius Öyre Vedvik Norja 3.47,19, 6) Suldan Hassan Ruotsi 3.47,39, 7) Mikael Johnsen Tanska 3.52,23, 8) Tuomo Salonen Suomi 3.54,08.

3000 m: 1) Simon Sundström Ruotsi 8.01,07, 2) Hlynur Andrésson Islanti 8.01,20, 3) Per Svela Norja 8.02,35, 4) Björnar Sandnes Lillefosse Norja 8.06,07, 5) Jakob Dybdal Abrahamsen Tanska 8.08,57, 6) Jonatan Fridolfsson Ruotsi 8.09,10, 7) Eero Saleva Suomi 8.12,10 (kkk), 8) Arttu Vattulainen Suomi 8.17,14.

60 m aj: 1) Max Hrelja Ruotsi 7,87, 2) Jonathan Holm Ruotsi 8,03, 3) Ilari Manninen Suomi 8,13, 4) Viktor Kantele Suomi 8,14, 5) Sebastian Sund Frandsen Tanska 8,49, 6) Carl Erik Hjellestad Landsvik Norja 8,50, 7) Håvard Becker Norja 8,54, 8) Jonas N. Bjerremand Tanska 8,70

Korkeus: 1) Melwin Lycke-Holm Ruotsi 213, 2) Kristjan Viggo SigSuominsson Islanti 211, 2) Arttu Mattila Suomi 211, 4) Toralv Opsal Norja 208, 5) Daniel Kosonen Suomi 200, 6) Mads Moos Larsen Tanska 200, 7) Vetle Raa Ellingsen Norja 195, 7) Oskar Lundqvist Ruotsi 195.

Seiväs: 1) Mikko Paavola Suomi 530, 2) Eirik Dolve Norja 530, 2) Pål Haugen Lillefosse Norja 530, 4) Tommi Holttinen Suomi 520, 5) Robin Jacobsson Ruotsi 510, 6) Rasmus Jörgensen Tanska 500, 6) Simon Thor Ruotsi 500, 8) Mikkel Ringsted Tanska 470.

Pituus: 1) Thobias Montler Ruotsi 790, 2) Sebastian Ree Pedersen Tanska 750, 3) Andreas Trajkovski Tanska 746, 4) Henrik Flåtnes Norja 746, 5) Topias Koukkula Suomi 744, 6) Ingar Kiplesund Norja 739, 7) Andreas Karlsson Ruotsi 730, 8) Pyry Keränen Suomi 712.

3-loikka: 1) Simo Lipsanen Suomi 16,36, 2) Erik Ehrlin Ruotsi 15,60, 3) Tuomas Kaukolahti Suomi 15,53, 4) Gustaf Bålström Ruotsi 15,34, 5) Jannick Bagge Tanska 15,02, 6) Marius Bull Hjeltnes Norja 14,81, 7) Sondre Vie Ytrearne Norja 14,79, 8) Peder P. Nielsen Tanska 14,54.

Kuula: 1) Marcus Thomsen Norja 20,67, 2) Jesper Arbinge Ruotsi 18,59, 3) Guoni Valur Guonason Islanti 18,31, 4) Arttu Kangas Suomi 18,15, 5) Gabriel Heen Ruotsi 18,04, 6) Mikko Toiviainen Suomi 17,56, 7) Casper Jörgensen Tanska 16,94, 8) Sondre Alexander Höyland Norja 14,09.

Naiset,

60 m: 1) Lotta Kemppinen Suomi 7,33, 2) Mathilde U. Kramer Tanska 7,39, 3) Astrid Glenner-Frandsen Tanska 7,41, 4) Elin Östlund Ruotsi 7,50, 5) Filippa Sivert Ruotsi 7,51, 6) Henriette Jäger Norja 7,52, 7) Vilde Humstad Aasmo Norja 7,60, 8) Johanna Kylmänen Suomi 7,60

200 m: 1) Elin Östlund Ruotsi 23,79, 2) Mette Graversgaard Tanska 23,79, 3) Elisabeth Slettum Norja 23,86, 4) Lisa Lilja Ruotsi 23,99, 5) Aino Pulkkinen Suomi 24,00 (kkk), 6) Astrid Glenner-Frandsen Tanska 24,34, 7) Anniina Kortetmaa Suomi 24,65, Henriette Jäger Norja disk.

400 m: 1) Amalie Iuel Norja 52,87, 2) Line Kloster Norja 54,33, 3) Elise Malmberg Ruotsi 54,61, 4) Milja Thureson Suomi 54,70 (kkk), 5) Moa Hjelmer Ruotsi 54,89, 6) Viivi Lehikoinen Suomi 55,27, 7) Thórdís Eva Steinsdóttir Islanti 55,89, 8) Martha Rasmussen Tanska 56,86.

800 m: 1) Hanna Hermansson Ruotsi 2.05,33, 2) Rebecca Högberg Ruotsi 2.08,65, 3) Mathilde Diekema Jensen Tanska 2.10,59, 4) Annemarie Nissen Tanska 2.11,01, 5) Sigrid Wahlberg Norja 2.11,75, 6) Solveig Hernandez Vråle Norja 2.12,44, 7) Viola Westling Suomi 2.13,93, 8) Heini Ikonen Suomi 2.14,23.

1500 m: 1) Malin Edland Norja 4.17,77, 2) Nathalie Blomqvist Suomi 4.19,77 (19-v. halli-SE), 3) Grethe Tyldum Norja 4.29,48, 4) Linn Söderholm Ruotsi 4.30,19, 5) Ellinor Aurell Ruotsi 4.34,28, 6) Josefinie Rytter Tanska 4.34,64, 7) Line Schulz Tanska 4.37,75, 8) Veera Mensonen Suomi 4.50,29.

3000 m: 1) Maja Alm Tanska 9.09,24, 2) Lisa Havell Ruotsi 9.17,42, 3) Camilla Richardsson Suomi 9.18,59 (kkk), 4) Helene Svane Tanska 9.33,17, 5) Kristine Lande Dommersnes Norja 9.33,92, 6) Andrea Modin Engesäth Norja 9.33,93, 7) Johanna Peiponen Suomi 9.44,16, 8) Elsa Wallenius Ruotsi 10.05,88.

60 m:n aj: 1) Lotta Harala Suomi 8,35, 2) Tilde Johansson Ruotsi 8,37, 3) Mette Graversgaard Tanska 8,43, 4) Andrea Rooth Norja 8,44, 5) Julia Enarvi Suomi 8,46, 6) Mathilde Heltbech Tanska 8,52, 7) Amanda Holmberg Ruotsi 8,52, 8) Martine Hjörnevik Norja 8,90.

Korkeus: 1) Tonje Angelsen Norja 188, 2) Sofie Skoog Ruotsi 182, 3) Bianca Salming Ruotsi 182, 4) Heta Tuuri Suomi 182, 5) Laura Rautanen Suomi 182, 6) Katarina Mögenburg Norja 175, 7) Eva Maria Baldursdottir Islanti 170, 8) Rikke Andersen Tanska 170.

Seiväs: 1) Wilma Murto Suomi 460 (kkk), 2) Michaela Meijer Ruotsi 435, 3) Elina Lampela Suomi 435, 4) Caroline BondeHolm Tanska 435, 5) Linnea Jönsson Ruotsi 415, 6) Line Renée Jensen Tanska 380, 7) Agnes Elisabeth Morud Norja 355, 8) SynneMarie Engebretsen Norja 330.

Pituus: 1) Erica Jarder Ruotsi 610, 2) Kaiza Karlén Ruotsi 610, 3) Mia Guldteig Lien Norja 6,04, 4) Hafdis Siguroardottir Islanti 599, 5) Sini Sanaslahti Suomi 588, 6) Thale Leirfall Bremset Norja 583, 7) Roosa Määttälä Suomi 573, 8) JoseSuomie Skifter Andersen Tanska 561.

3-loikka: 1) Senni Salminen Suomi 13,83 (sivuaa kkk:ta), 2) Emma Pullola Suomi 13,43, 3) Janne Nielsen Tanska 13,37, 4) Rebecka Abrahamsson Ruotsi 13,14, 5) Malin Marmbrandt Ruotsi 13,00, 6) Monika Elisabeth Benserud Norja 12,48, 7) Mari Selle vågAarö Norja 12,35, 8) Laura Töllöse Tanska 11,31.

Kuula: 1) Fanny Roos Ruotsi 17,65, 2) Eveliina Rouvali Suomi 16,15 (kkk), 3) Frida Åkerström Ruotsi 15,83, 4) Senja Mäkitörmä Suomi 15,79, 5) Asdis Hjalmsdottir Annerud Islanti 15,59, 6) Maria SlökHansen Tanska 14,38, 7) Elisabeth Thon Rosvold Norja 13,59, 8) Lotta Flatum Fallingen Norja 13,32.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/7271

Netti-TV: https://www.youtube.com/watch?v=HI7fJ238Phg&feature=emb_rel_err