PNG-kisojen osanottajalista auki: Tasokkain kisa koskaan

Finaali ratkaisee Timanttiliigan lajien mestarit

Yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin osanottajalista on julkistettu. Lista täydentyy vielä, mutta 29. kesäkuuta Turussa nähdään tällä tietämällä ainakin 30 urallaan arvokisamitalin voittanutta urheilijaa sekä kilpailijoita yhteensä 44 eri maasta.

– Tulossa on kaikkien aikojen tasokkain Paavo Nurmen kisa, arvioi Euroopan yleisurheiluliiton tilastomies ja yleisurheilun asiantuntija Mirko Jalava.

– Miesten keihäs ja moukarinheitto ovat maailman huippuluokan kilpailuja. Kummassakin on mukana useampia urheilijoita, joilla on mahdollisuus olla mitaleilla Rio de Janeiron olympialaisissa.

Miesten keihäänheitossa Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen haastavat ainakin MM-kakkonen Egyptin Ihab Abbelrahman ja MM-nelonen Saksan Thomas Röhler. Jälkimmäinen kaksikko jakaa kauden kärkituloksen 87,37.

Miesten moukari vilisee huippunimiä. David Söderberg ja Tuomas Seppänen saavat vastaansa hallitsevan maailmanmestarin ja kauden kärkitulostaan hallussaan pitävän Puolan Pawel Fajdekin ja viime kesän MM-kakkosen Dilshod Nazarovin sekä olympiavoittoa Riossa puolustavan Unkarin Kristian Parsin.

Olympiakisojen mitali- ja finalistiehdokkaita löytyy monista muissakin lajeista. Esimerkiksi miesten ja naisten 400 metrin aidat ovat huipputasokkaita lajeja.

– Miesten 400 metrin aidoissa kannattaa seurata suomalaisten lisäksi Puolan Patryk Dobekia, Serbian Emir Bekriciä ja Viron Rasmus Mägiä. Dobek juoksi viime vuonna 48,40, mutta on potentiaalinen 48 sekunnin alittaja, Jalava sanoo.

– Naisten 400 metrin aidat on kaikkiaan erittäin tasokas laji, jonka kärkinimiä on vuoden 2012 EM-kisojen mitalisti Ukrainan Anna Ryzhikova. Kovia nimiä ovat myös 110 metrin aitojen kuubalaiskaksikko, olympiavoittaja Dayron Robles ja Yordan O´Farrill.

Kankaalla huippuvastus

Hiljattain 20,05 metriä työntänyt Arttu Kangas saa kuularingissä vastaansa muiden muassa 21,21 työntäneet australialaisen Damien Birkinheadin ja romanilaisen huippujuniorin Andrei Toaderin.

Naisten seiväshypyssä Wilma Murto ja Minna Nikkanen kohtaavat muiden muassa Sveitsin Nicole Büchlerin, joka on tänä kesänä ylittänyt 478 ja oli talven MM-halleissa neljäs.

Naisten keihäässä kannattaa seurata Puolan nuorta Maria Andrejczykiä, joka on tänä vuonna heittänyt 64,08.

Paavo Nurmi Gamesin osanottajalista