PNG julkisti lajiohjelman 2023: Salonen: Huippuvastus haussa Murrolle, Raitaselle ja muille Suomen huipuille

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murrolle rakentuu kansainvälisen huipputason seiväshyppykilpailu Turun Paavo Nurmi Gamesiin 13. kesäkuuta. Tasokas kilpailu on tarjolla muillekin Münchenin EM-kisojen mitalisteille ja lajin kotimaisille huipuille.

– On herkullista päästä rakentamaan kilpailua, jossa on lajit kahdelle suomalaiselle hallitsevalle Euroopan mestarille, Paavo Nurmen kisoja järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen hekumoi.

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitaselle haetaan Turkuun huippuvastuksia. Raitasen suunnitelmissa on nostaa tuloskunto korkealle heti alkukesällä. Raitanen hakee näin kokemusta seuraavaa vuotta ajatellen. Kesällä 2024 EM-kilpailut ovat Roomassa kesäkuussa ja yleisurheilun olympiamenestyksestä kilpaillaan Pariisissa elokuussa.

– Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelmaa on tehty sinivalkoisten silmälasien kanssa, ja mikäpä ettei, kun varsinkin naisten lajeissa meillä on Euroopan tai maailman kärkitason urheilija tai urheilijoita kisojen jokaiseen lajiin, ja hyvä tilanne on miestenkin lajeissa, Salonen sanoo.

Samoin näkee Suomen Urheiluliiton General Manager Tuomo Salonen.

– Erittäin vahva lajikattaus, joka palvelee hyvin suomalaisia sekä elokuisia Budapestin MM-kilpailuja että kesän 2024 Rooman EM-kilpailujen ajatellen, Salonen arvioi Paavo Nurmi Gamesin lajeja.

Miesten lajit Paavo Nurmi Gamesissa ovat 100 metriä, 800 metriä, 110 metrin aidat, 400 metrin aidat, 3000 metrin esteet, seiväs, keihäs ja kiekko. Naisten lajit ovat 800 metriä, 1500 metriä, 100 metrin aidat, 400 metrin aidat, kolmiloikka, korkeus, seiväs ja moukari.

– Miesten heittolajit keihäs ja kiekko mennään tutuksi tulleella linjalla, eli kisoihin tuodaan mahdollisimman monta urheilijaa lajien maailman kymmenen parhaan joukosta, Jari Salonen sanoo.

Kaikkien aikojen sijoitus WA:n rankingissa

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental -turneen kultaisella, eli korkeimmalla tasolla. WA:n vuoden 2022 kaikkien kilpailuiden rankingissa Paavo Nurmi Games oli viime vuonna 19:s.

– Se on korona-aika poislukien kaikkien aikojen korkein sijoitus. Sen parantaminen ilman Timanttiliigan statusta on haastavaa ja vaatii hyvää onnea myös säiden suhteen. Sen verran tasokas viime vuoden kilpailu oli, Salonen arvioi.

Kilpailun maine on kiirinyt, sillä hiljattain käynnistynyt lipunmyynti on Salosen mukaan alkanut hyvin.

Paavo Nurmi Gamesin ympärille kasvanut Paavo Nurmi Festival -kokonaisuus alkaa perheiden Sporttipäivällä 10. kesäkuuta, jatkuu PNG Valmentajaseminaarilla 12.-13. kesäkuuta ja huipentuu Paavo Nurmen kisoissa 13. kesäkuuta, joka on myös juoksijalegenda Paavo Nurmen syntymäpäivä.

 

Lisätietoja:

Jari Salonen, toimitusjohtaja

PN-Turku Oy

050 062 7973

jari.salonen@paavonurmigames.fi