PM-maastojoukkueet nimetty: Peiponen ja Piesanen Suomen kärkinimet Vierumäellä

Johanna Peiponen ja Jaakko Piesanen ovat Suomen joukkueen yleisen sarjan kärkinimet maastojuoksun Pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Vierumäellä. Juniorisarjoissa Suomen kärkihahmot ovat Nathalie Blomqvist ja Moona Korkealaakso. PM-maastot juostaan marraskuun 10. päivä.

Vahvan syysvireen löytänyt  Peiponen voitti viikonvaihteessa Nastolassa PM-maastojen katsastuskilpailun ylivoimaisesti juostuaan 6,5 kilometrin mäkisen reitin ajassa 22.14.  Vierumäen 7,5 kilometrin PM-kilpailusta Peiponen hakee paikkaa 8. joulukuuta Lissabonissa käytäviin EM-maastoihin.

– Ilman muuta haluan juosta EM-maastoissa, Peiponen sanoi.

Peiposen ohella naisten joukkueessa juoksevat kesällä 3000 metrin esteissä kotimaan kaikkien aikojen kakkosajan 9.35,27 juossut Camilla Richardsson, PM-katsastuksessa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Oona Kettunen ja Sara-Elise Ruokonen sekä puolimaratonin, 5000 ja 10 000 metrin SM-mitalisti Katarina Skräddar.

Piesanen voitti keväällä maastojuoksun Suomen mestaruuden. Hyvän talven ja kevään harjoituskauden muovaamaa kuntoaan hän ei päässyt näyttämään radalla jalkavamman takia. Se piti hänet sivussa kesän kisoista, mutta nyt harjoittelu on normiurilla ja 10 kilometrin tiejuoksu kulki hiljattain Berliinissä 30.36.

Miesten joukkueessa juoksevat myös Nastolan katsastusten kärkitrio Miika Tenhunen, Jarkko Järvenpää ja Antti Ihamäki sekä 10 000 ja 5000 metrin Suomen mestarit Eero Saleva ja Martti Siikaluoma ja puolimaratonin Suomen mestari Hannu Granberg.

Korkealaakso puolustaa voittoa, EM-maastot Blomqvistin tavoitteena

Naisten 19-vuotiaiden 4,5 kilometrillä Suomen joukkueen kärkinimet ovat kuluneen kesän 19-vuotiaiden 3000 metrin EM-nelonen Nathalie Blomqvist ja viime vuoden PM-maastojen sarjavoittoa puolustava Moona Korkealaakso. Joukkueessa juoksevat myös Heljä-Viivi Unkila, Janette Vänttinen ja Ilona Mononen.

– Jos PM-maastoissa menee hyvin, tavoite on juosta myös EM-maastoıssa, Blomqvist sanoo.

EM-maastoihin tavoittelevat myös miesten 19-vuotiaiden joukkueen kärkinimet. Vierumäellä Suomen joukkueessa kilpailevat Nastolan PM-katsastusten kärkitrio Mika Kotiranta, Leevi Keronen ja Oskari Kangasniemi sekä Tuure Haapanen ja Samuel Auvinen.

PM-maastoissa juostaan henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi joukkuekilpailut. Niiden tuloksiin lasketaan miesten sarjassa neljän parhaan ja muissa sarjoissa kolmen parhaan juoksijan tulos.

Kisasarjoihin pääsevät myös joukkueiden ulkopuoliset juoksijat

PM-maastojen kisasarjoihin voivat Vierumäellä osallistua myös joukkueiden ulkopuoliset juoksijat, eli jos on halua juosta PM-menestyksestä taistelevien juoksijoiden kanssa, se on mahdollista. Lue lisää tästä.Vierumäellä on tarjolla myös masters -ja lasten sarjojen kilpailut.

 

Yleisurheiluvalintoja/Suomen joukkue PM-maastoissa

Helsinki:

Suomen joukkue maastojuoksun PM-kisoissa Vierumäellä, Heinolassa 10. marraskuuta:

Miehet: Miika Tenhunen Nivalan Urheilijat, Eero Saleva Helsingin Kisa-Veikot, Jaakko Piesanen Saarijärven Pullistus, Jarkko Järvenpää Tampereen Pyrintö, Antti Ihamäki Alajärven Ankkurit, Hannu Granberg Lahden Ahkera, Martti Siikaluoma Lahden Ahkera

Naiset: Johanna Peiponen Rovaniemen Lappi, Camilla Richardsson Vasa IS, Oona Kettunen Karhulan Katajaiset, Katarina Skräddar Helsingin Jyry, Sara-Elise Ruokonen Kuusjoen Humu.

Nuoret:

Naiset, 19-vuotiaat: Nathalie Blomqvist IK Falken, Moona Korkealaakso Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Heljä-Viivi Unkila Turun Urheiluliitto, Janette Vänttinen Porvoon Urheilijat, Ilona Mononen Janakkalan Jana.

Miehet, 19-vuotiaat: Mika Kotiranta Joensuun Kataja, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Oskari Kangasniemi Ikaalisten Urheilijat, Tuure Haapanen Turun Urheiluliitto, Samuel Auvinen Joensuun Kataja.

Joukkueen johto: 

Joukkueenjohtaja Jukka Keskisalo

Valmentaja: Rami Virlander

Lihashuolto: Aki Rissanen