PM-maastojoukkue valittu, Richardsson puolustaa PM-hopeaa

PM-maastojoukkue valittu

Vasa IS:n Camilla Richardsson puolustaa viime syksyn hopeamitaliaan maastojuoksun PM-kisoissa marraskuussa. Kilpailut käydään Tanskan Middelfartissa 11. marraskuuta.

Richardsson oli vuosi sitten Norjan Kristiansandissa 7,5 kilometrin kilpailussa toinen. Viikonvaihteessa Liikuntakeskus Pajulahden maastossa hän voitti PM-katsastuksen ylivoimaisesti.

Richardssonin ohella naisten PM-joukkueessa juoksevat Forssan Salaman Janica Mäkelä ja Kuortaneen Kunnon Aino Kivenmäki.

Miesten joukkueen muodostavat Sjundeå IF:n Eero Saleva, Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen, Lahden Ahkeran Martti Siikaluoma ja Turun Urheiluliiton Robin Ryynänen. Saleva ja Tenhunen olivat viikonvaihteessa PM-katsastuksessa Topi Raitasen jälkeen toinen ja kolmas.

Raitanen ei juokse PM-maastoissa. Hän on samaan aikaan vuoristoleirillä ja kilpailee joulukuussa EM-maastoissa.

– Koossa on aika nuori joukkue, ja joitakin kärkinimiä, kuten Raitanen on poissa. Silti joukkueesta löytyy mitaliehdokas joka sarjaan. Mitali tosin vaatii kaikilta erittäin hyvää onnistumista, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kestävyysjuoksuvalmentaja Jukka Keskisalo.

– Richardsson on vastaavassa kunnossa kuin vuosi sitten. Ryynäsellä on ollut pieniä vaikeuksia jalkojen kanssa, mutta hän osoitti Ruotsi-ottelun 10 000 metrin voitolla millä tasolla kunto on. Nuorten sarjoissa joukkueen etukäteen vahvimmat nimet ovat Saija Seppä ja Tomi Lehto.

Tanskassa kilpaillaan nurmipohjaisella radalla, josta löytyy korkeuseroja.

– Rata ei ole tasainen ja voi olla hyvinkin haastava, jos se on märkä. Luvassa on kansainvälisen tason maastojuoksua, Keskisalo ennustaa.

Suomen PM-joukkue

Suomen joukkue maastojuoksun Pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Middelfartissa, Tanskassa 11. marraskuuta:

Miehet: Eero Saleva Sjundeå IF, Miika Tenhunen Nivalan Urheilijat, Martti Siikaluoma Lahden Ahkera, Robin Ryynänen Turun Urheiluliitto.

Naiset: Camilla Richardsson Vasa Idrottssällskap, Janica Mäkelä Forssan Salama, Aino Kivenmäki Kuortaneen Kunto.

Miehet, 19-v: Julius Mäkinen Tampereen Pyrintö, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Mika Kotiranta Joensuun Kataja, Tomi Lehto Espoon Tapiot.

Naiset, 19-v: Saija Seppä Suolahden Urho, Salla Laukkanen Lahden Ahkera, Lotta Sumuvuori Seinäjoen seudun Urheilijat, Anni Penttilä Veikkolan Veikot.

Joukkueenjohtaja ja valmentaja: Timo Uusipere

Lihashuolto: Fysioterapeutti Toni Krohns