PM-kävelyt päättyvät, lajeja siirretään junioreiden PM-kisoihin ja Ruotsi-otteluun

PM-kävelyt päättyvät

Kilpakävelyn PM-kilpailut lopetetaan. Kisojen miesten ja naisten lajit siirretään vuosittain käytävän yleisurheilun junioreiden PM-kisojen ja pohjoismaisen maaotteluun yhteyteen. Alle 18-vuotiaiden kävelyt otetaan mukaan Ruotsi-ottelun yhteydessä käytävään kävelymaaotteluun. 

Lisäksi Suomen ja Ruotsin ohella muille pohjoismaille tarjotaan mahdollisuutta lähettää omat kävelijänsä Ruotsi-ottelun alle 18-vuotiaiden kisoihin.

Päätöksen muutoksista teki Vilnassa, Liettuassa Euroopan yleisurheiluliiton (EA) kongressin yhteydessä kokoontunut Pohjoismainen kokous. Päätöksen taustalla ovat lajin vähäiset kilpailijamäärät pohjoismaisessa, poislukien Suomi.

– Se on harmillista, että kilpakävelyn harrastus on laskenut muissa pohjoismaissa, mutta nämä muutokset oli tarkoituksenmukaista tehdä, sanoo pohjoismaiden kokoukseen osallistunut Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

Suomessa nuoret kävelijät hakevat kansainvälistä kilpailutuntumaa kevättalvella ja keväällä Slovakian Dudincen ja Tshekin Podebradyn kilpailuista.

Pohjoismainen kokous päätti, että talven pohjoismainen hallimaaottelu pidetään Ruotsin Uppsalassa helmikuun 11. päivä, eli sunnuntaina. Kokouksessa päätettiin myös, että hallimaaottelussa ei jatkossa juosta viestejä.