Pitkämäki Vuoden urheilijana Rioon: Ravintolinjauksesta lisävirtaa

Pitkämäelle ja Kelolle toinen lapsi kesällä

Kolmannen kerran Vuoden urheilijana palkittu Tero Pitkämäki jakoi Urheilugaalassa tuoreeltaan kiitosta taustavoimilleen. Pitkämäen mukaan heidän tuellaan pitkälle uralle on löytynyt uusi noste. Itse valintaa hän kommentoi näin.

– Täällä oli monta henkilöä joka olisi ansainnut palkinnon, Pitkämäki sanoi.

Pitkämäen, 33, mukaan valmistautuminen tulevan kesän EM- ja olympiakisoihin on luistanut. 

Harjoittelu ja kropasta huolehtiminen on Pitkämäellä aina ollut tarkkaan. Nyt iän karttumisen myötä se on vielä tarkennut. 

– Pitää olla aika säännöllinen elämä- ja unirytmi ja ruokailut, jos aikoo pysyä näiden nuorten kanssa samassa rytmissä, Pitkämäki tuumi.

Pitkämäen mukaan harjoittelun määrä on kuluvalle harjoituskaudelle hieman keventynyt.

–  Harjoitukset ovat nyt aika tehokkaita, Pitkämäki kertoo.

Pientä lisää treeniin Pitkämäki on hakenut myös tarkennuksilla ruokavalioon. 

– Asiantuntijan kanssa käytiin sitä läpi. Vähennettiin vähän proteiinia ja lisättiin hyviä rasvoja. Paljon syön myös marjoja.

Parasta aikaa Pitkämäellä on menossa luja treenijakso, eikä mies ole pannut pahakseen viime aikojen talvisia säitä.

– Hyvä vaan kun tulee lunta, pääsee hiihtämään, Pitkämäki sanoo.

Sukset Pitkämäki pistää nurkkaan helmikuussa, kun treenipaikaksi vaihtuu kuukauden ajaksi Etelä-Afrikka. Kilpailukuntonsa hän virittelee Qatarin leirillä keväällä ja kilpaileminen alkaa Timanttiliigan Shanghain kilpailussa 13. toukokuuta.

Pitkämäen kesän ohjelmassa ovat sekä Amsterdamin EM-kilpailut että Rio de Janeiron olympialaiset. 

Kotajalla jo Pajulahden kisat mielessä

Yleisurheilijoista Vuoden urheilija -äänestyksessä kärkikymmenikköön sijoittui myös ratakelaaja Amanda Kotaja, joka oli seitsemäs.

Kotaja aikoo ottaa terävät maistiaiset talven vireestään vammaisurheilun kansainvälisen Pajulahti Games –kilpailutapahtuman yhteydessä käytävissä SM-halleissa.

– Tarkoitus on kilpailla 60 metrillä ja 100 metrillä, jos sellainen matka sinne saadaan, Kotaja totesi.

Kotaja voitti Dohassa viime kesänä ratakelauksen 200 metrin maailmanmestaruuden ja oli 100 metrillä toinen. Nyt meneillään olevan harjoittelun tavoitteena on menestys Rio de Janeiron paraolympialaisten 100 metrillä.

Pajulahden 60 metrille Kotaja lähtee ilman aikatavoitetta. Viime kauden vastaavan kilpailun tuloksia tuloksia ei hänen mukaansa kannata nyt katsella.

– Aikaa ei voi oikein vertailla viime talven aikaan, kun nyt harjoittelu alkoi niin paljon myöhemmin. Näin siksi, että MM-kisat olivat vasta myöhään syksyllä, Kotaja sanoo.

– Tärkeintä Pajulahdessa on, että tuntuma ja rytmi ovat kohdallaan. Talven mittaan kaikki on mennyt hyvin, Kotaja sanoo.


sul-gaala-1.jpg

Yleisurheiluväellä oli syytä riemuun Urheilugaalassa. Palkittujen joukossa oli paljon yleisurheilijoita.