Pitkämäki treenijaksolle: 90 metriä mahdollinen, niskakipu kuriin

Pitkämäki treenijaksolle: 90 metriä mahdollinen

Timanttiliigan Pariisin kilpailun neljäs sıja ja kesän toiseksi paras tulos 85,34 saattelivat Tero Pitkämäen kolmen viikon treenijaksolle, jolta hän palaa Seinäjoen Kalevan kisoissa.

– Jäi hyvä maku suuhun. Oikeastaan kauden parasta heittämistä. Ei vaan osunut kohdalle samanlaista onnistumista kuin Vaasassa, Pitkämäki sanoi.

Vaasan EM-joukkuekilpailussa juhannuksena Pitkämäki heitti 88,27. Sillä heitolla olisi Pariisissa oltu toinen. Saksan Johannes Vetter voitti kisan 88,74 kantaneella heitolla. Tshekki Jakub Vadlejch oli toinen tuloksella 88,02 ja Saksan Thomas Röhler vasta kolmas heitettyään 87,23.

– Oma tavoite oli olla nyt 85 metrin paremmalla puolella. Heittäminen oli suhteellisen varmaa. Tukijalka on alkanut löytyä. Nyt vaan en päässyt heitossa tuen yli, jäin sinne taakse, Pitkämäki sanoi.

Tuon ongelman Pitkämäki aikoo taklata kilpailutauolla.

– Nyt keskitytään harjoituksissa vain niihin pikkuasioihin, joilla se pitkä heitto tehdään. Tuo on yksi niistä, Pitkämäki sanoo.

Kalevan kisat ja Orimattila ennen MM-kisoja

Toinen asia, jonka kanssa tehdään töitä, on niskakipu. Se kiusasi Pitkämäkeä Pariisin kilpailussa aika lailla.

– Kolmannen kierroksen jälkeen mietin jo, että jätänkö kesken koko kilpailun. Se on vanha vaiva. Siellä on kulumaa ja välileyvyn pullistumaa, joka säteilee vasemmalle puolelle. Se ei silti ole mitään vakavaa, Pitkämäki sanoi.

Ennen elokuisia Lontoon MM-kisoja Pitkämäki kilpailee vain Kalevan kisoissa ja Orimattilan Tähtikisoissa. Alkukauden jättämän tuntuman perusteella hän odottaa syyskesän kisoja luottavaisena.

– Omasta mielestä mahdollisuudet heittää sinne 90 metrin tuntumaan jopa ylikin ovat hyvät.