Pitkämäki: Timanttiliigan voitto vaatii huippuheittoa

Pitkämäki: Timanttiliigan voitto vaatii huippuheittoa

Olen valmistautunut hyvin tähän kilpailuun. En ole antanut ajatuksen harhailla, Tero Pitkämäki sanoo pienen hymynkareen kera Timanttiliigan finaalin aattona Brysselissä.

Pekingin MM-kilpailujen pronssimitalimiehen aatoksissa on pari viime viikkoa pyörinyt taistelu Timanttiliigan keihäänheiton kokonaiskilpailun voitosta. Se poikisi 40 000 dollaria, timantin ja villin kortin vuoden 2017 Lontoon MM-kilpailuihin.

– Pienet saumat siihen on ja loppuun asti taistellaan, Pitkämäki vakuuttaa.

Tshekki Vítězslav Veselý johtaa Timanttiliigan keihäänheiton kokonaiskilpailua 15 pisteellä. Pitkämäki on toisena yhdeksällä pisteellä. Kun voitto liigan finaalissa tuo kahdeksan pistettä, Pitkämäki voi Brysselissä voitolla nousta tshekin ohi, jos tämä sijoittuu kolmanneksi tai heikommin.

Pitkämäki sanoo olevansa valmis taistelemaan voitosta.

– Tein Pekingin MM-kilpailujen jälkeen heti pari kovempaa treeniä ja yhden isomman heittoharjoituksen, Pitkämäki sanoo.

 

”Tykkään tästä heittopaikasta”

Pitkämäelle Bryssel ja perinteikäs Ivo van Dammen muistokilpailu ovat jättäneet mieluisia muistijälkiä. Hän voitti kilpailun 2007, 2008, 2009 ja 2013.

– Täällä on aina ollut hyvä tunnelma ja tykkään heittopaikasta. Se on samanlainen kuin Turussa, jossa tuli kauden toistaiseksi paras heitto, Pitkämäki muistelee 89,09 kantanutta Paavo Nurmen kisojen voittoheittoaan.

– Sellainen varmaan tarvitaan täälläkin, jos voittaa meinaa. Kilpailu on sen verran kovatasoinen, vaikka eihän sitä tiedä ovatko muut kuinka väsyneitä Pekingin kisojen jälkeen.

Brysselissä Pitkämäki kohtaa Veselýn ohella Pekingissä maailmanmestariksi kauden kärkituloksella 92,72 heittäneen kenialaisen Julius Yegon, egyptiläisen MM-kakkosen Ihab Abdelrahmanin ja saksalaisen MM-nelosen Thomas Röhlerin.

Teemu Wirkkala heittää Brysselissä toisen kilpailunsa sitten Porin Kalevan kisoissa tulleen nivusvaivan.

Suomalaisväriä Brysselin kilpailuun tuo myös estejuoksija Sandra Eriksson.

 

BRYSSELI (BEL) 11.9.2015 Timanttiliigan finaali