Pitkämäki: Tappavan tasaista, 83-metrisistä päästävä eroon

Pitkämäki: Tappavan tasaista

Täytyy päästä eroon näistä 83-metrisistä, Tero Pitkämäki summasi alkukautta Kuortaneen Eliittikisoissa. Pitkämäki oli kolmas tuloksella 83,17. Pitkämäen kauden paras on kesän avauskilpailussa Dohassa heitetty 84,26. Sen jälkeiset neljä kilpailua ovat tuottaneet reilut 83 metrin heiton.

– Nyt tässä on vähän pidempi aika levätä ennen Vaasan EM-joukkuekilpailua, mutta viimeistään heinäkuun alussa Timanttiliigan Pariisin kilpailussa pitäisi olla paremmassa kunnossa, Pitkämäki linjasi.

Kuortaneella kaksi kärkisijaa meni saksalaiskaksikolle Thomas Röhler ja Johannes Vetter tuloksin 87,28 ja 83,70. Myös kärkikaksikon heitoissa oli pienen kisaväsymyksen makua.

– Kyllä se näkyi, että kaikilla oli vähän pehmeää, Pitkämäki arvioi kisan kärkikaartia, jolla oli takanaan Rooman ja Turun kisa ja Röhlerillä vielä Jenan kilpailu ennen Turkuun tuloa.

– Kova kilpailusarja on takana. Se näkyi, Lillessä EM-joukkuekilpailun Superliigassa viikon päästä kilpailuja jatkava Röhler komppasi Pitkämäkeä.

Vastatuuli kiusasi

Kuortaneen kilpailussa heittäjien rasitusta lisäsi vastatuuli.

– Jos olisi heitetty kentän toisesta päästä, olisi ehkä heitetty vähän pidemmälle. Nyt tässä oli kyse enemmän keskinäisestä kilpailusta, Röhler tiivisti.

Pitkämäen mukaan vastatuuli teki kisasta haasteellisen ennen muuta siksi, että kropan vire oli Rooman ja Turun kisojen jälkeen väsynyt.

– Noissa oloissa olisi pitänyt olla jalat terävässä kunnossa. Nyt ne olivat vähän pehmeät, Pitkämäki sanoi.

Tuo tarkoitti, että parhaat heitot piti yrittää tehdä avauskierroksella. Esimerkiksi kävi Vetter, joka heitti ensimmäisellään niukasti yliastutun 87-metrin kaaren ja pääsi sen jälkeen parhaimmallaan vain yli 83 metrin.

– Lopussa oli jo jalat puhki, Pitkämäki sanoi ja valitteli, että väsymys näkyi tukijalan pettämisenä.

Kuudenneksi Kuortaneella heittänyt Teemu Wirkkala teki kauden parhaansa 79,49.

tulokset