Pitkämäki selätti revähtymän, koko EM-joukkue PNG-kisoihin

Pitkämäen lähentäjävaiva operoitiin

Tero Pitkämäki lensi luottavaisena leirille Kiinan Shanghaihin. Maaliskuussa vasemman jalan reiden lähentäjään tullut pieni repeämä on kuntoutunut hyvin, mutta vasta leirin aikana tehtävät heittoharjoitukset ratkaisevat, alkaako kilpailukausi 14. toukokuuta Timanttiliigan Shanghain kilpailusta.

– Harjoituksissa olen päässyt tekemään jo aika lähelle kilpailuvauhtista heittämistä. Suurella todennäköisyydellä pystyn kilpailemaan Shanghaissa, Pitkämäki ennakoi Paavo Nurmi Gamesin tilaisuudessa Vantaalla.

Kesäkuun 29. Turussa kilpailtava Paavo Nurmi Games on yksi tällä haavaa neljästä kilpailusta, jossa Pitkämäki on tänä kesänä mahdollista nähdä kilpailemassa kotimaassa.

– Viimeisen parin vuoden ajan on Turussa päästy heittämään hyviin olosuhteisiin ja yleisö on ollut mahtava. Yksi kesän mielenkiintoisimmista kilpailuista, Pitkämäki sanoo.

Pitkämäki ei usko, että kevään leirillä tulleen vaivan vaikuttavan EM- ja olympiakesän kisaohjelmaan.

– Kokonaisuutena tilanne on hyvä. Fyysinen kunto on hyvä ja heittäminen on kulkenut harjoituskauden mittaan. Nyt täytyy vain saada jalka kivuttomaksi. Se on vielä vähän arka, joten maksimivauhtista juoksua ei ole tehty.

Pitkämäen mukaan vaiva on hieman rajoittanut myös heittoharjoittelua. Heittämisen suhteen Pitkämäki ei ole huolissaan.

– Vamman takia tuli heittotaukoa pari viikkoa, mutta tein vauhtiheittoja aika paljon kolmen kuukauden ajan ennen loukkaantumista, joten niitä on ikään varastossa, ja tekniikka on toiminut tänä talvena hyvin, Pitkämäki sanoo.

Koko EM-joukkue Paavo Nurmi Gameisissa

Paavo Nurmi Games on tänä vuonna tasokkaampi kuin koskaan.

– Urheilubudjetissa rikotaan 400 000 euron raja. Se tarkoittaa, että budjettiin on tullut toinen mokoma lisää verrattuna vuotta toissa vuoden tilanteeseen. Viime vuonna urheilijabudjetti oli 300 000 euroa, sanoo Paavo Nurmi Games taustayhtiön toimitusjohtaja Jari Salonen.

Urheilijabudjetin voimakas kehitys on kiinteä osa tapahtuman urheilullisen tason kehittämistä. Vastaavassa ajassa, kun urheilijabudjetti on tuplaantunut, Paavo Nurmi Games on noussut Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) rankingissa kolmen vuoden takaiselta 72. sijalta viime vuoden listalla sijalle 34.

Salosen mukaan yksi kilpailun tavoitteista tänä vuonna tarjolla kilpailun yleisölle koko Amsterdamin EM-kisoihin lähtevä Suomen joukkue.

– Se on iso tavoite tänä. Meillä on joka vuosi ollut erityisenä ylpeyden aiheena tuoda kisoihin koko kotimaan parhaimmisto., Salonen sanoo.