Pitkämäki ohitti Paavo Nurmen

Rabat korvaa New Yorkin Timanttiliigassa

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen voitto Tsheboksarissa maajoukkueiden EM-kisojen Superliigassa nosti hänet kaikkien aikojen Hakamiesmies-tilaston kärkeen ohi juoksijasankari Paavo Nurmen.

Pitkämäki pitää nyt kaikkien aikojen tilaston kärkipaikkaa 222 pisteellä. Nurmen pitkään tavoittamattomana pidetty pistemäärä on 220. Kolmantena tilastossa on Lasse Virén 186 pisteellä.

Ennen kuluvaa kilpailukautta Pitkämäellä oli koossa 217 pistettä. Euroopan joukkuemestaruuskilpailujen lajivoitto toi viisi lisäpistettä, ja niin Pitkämäki ohitti Nurmen 222 pisteellään.

– En tiennytkään, että tässä voitosta sai niin hyvin pisteitä. Hieno juttu, Pitkämäki totesi.

Hakaurheilijajärjestelmä syntyi Suomen Urheiluliitossa 1960-luvun alussa. Siinä urheilija saa hakamiespisteitä kilpailumenestyksestä, kuten yleisen sarjan Suomen mestaruudesta, maaotteluista sekä EM, MM- ja olympiakisoista.

Hakamieheksi pääsee, kun koossa on vähintään 20 pistettä. Hakamiestitteliin ei liity rahallista korvausta. Vain kunniamerkki ja ikuinen vapaalippu Suomen Urheiluliiton järjestämiin tilaisuuksiin.

Kämäräinen sai pisteet täyteen

Tsheboksarissa kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen sai kolmannen sijan myötä kolme lisäpistettä, ja hänestä tuli hakaurheilija. Kämäräinen on nyt kaikkien aikojen 327. hakaurheilija.