Pitkämäki ja Ruuskanen: Kuortaneelta mondolta MM-tuntuma huippuheitolla

Pitkämäki ja Ruuskanen: Kuortaneelta mondolta MM-tuntuma huippuheitolla

Kuortaneen lauantainen Loiste Eliittikilpailu kutkuttelee Tero Pitkämäkeä ja Antti Ruuskasta. Kummankin silmissä se on yksi kauden parhaista tilaisuuksista heittää todella pitkälle.

Kuortaneella heitetään varmuudella myötätuuleen ja uusitulla kentällä on tarjolla myös tulierä ja nopea Mondo-pinta.

– Tämä on todennäköisesti loppukauden paras tilaisuus heittää todella pitkälle, Pitkämäki sanoo.

Pitkämäki heitti sunnuntaina Porin Kalevan kisoissa toiseksi tuloksella 87,82. Kilpailussa hänellä oli pakarassa ikäviä tuntemuksia yhdessä heitossa, jossa tukijalka pääsi hieman pettämään. Pitkämäki tutkitutti jalan, ja totesi helpotuksekseen, ettei mitään ongelmia ole.

– Magneettikuvissa siellä ei näkynyt mitään. Ne olivat aivan samanlaiset kuin neljä vuotta vanhat kuvat. Vanhat arvet siellä kipua aiheuttivat, Pitkämäki sanoo.

Kuortaneen kisa on Pitkämäelle tärkeä palanen valmistautumisessa Pekingin MM-kisoihin.

– Olen heittänyt kolme viimeistä kilpailua tartan-pinnalta. Nyt palataan Mondolle ensi kertaa sitten Turun kisan, Pitkämäki viittaa juhannuksen jälkeen käytyyn Paavo Nurmi Games -kilpailuun.

Turussa Pitkämäki heitti kesän parhaansa 89,09. Hän ei pidä mahdottomana, että kesän paras tulos on erinäköinen Kuortaneen kilpailun jälkeen, jos sääolot ovat suosilliset.

– Siihen on mahdollisuudet, Pitkämäki puntaroi 90 metrin rikkomista.

Ruuskanen hakee korkeampaa kulmaa

Vastusta Kuortaneella on tarjolla. Porin Kalevan kisoissa komean karjaisun saattelemana ennätyksensä 88,98 liipaissut Ruuskanen on mahtikunnossa. Lähtönopeutta Porin heitossa oli hulppeasti. Se näkyi paitsi tuloksessa myös heitossa muuten.

– Lähtökulma oli 31,7. Siitä voi käydä kokeilemassa heittää siihen kulmaan 88,98, Ruuskanen tuumi.

Kuortaneella Ruuskasen toiveissa saada keihäässä liikkeelle samalla lähtönopeudella, mutta noin 35 asteen kulmaan. Jos se onnistuu, Kuortaneella Ruuskaselta nähdään huippukaari.

 – Videolta kun jälkeenpäin katseltiin, Porin heitossa oli hyvä temperamentti, hyvä tulonopeus heittoon, hyvä lähtönopeus ja keihään asento, Ruuskanen kertaili.

Myös Ruuskaselle Kuortaneen tuliterä Mondo on tarjoaa mahdollisuuden ottaa tuntumaa samaan pinnoitteeseen, jossa Pekingin Linnunpesä-stadionilla heitetään.

Ruuskanen saattaa heittää Kuortaneen kilpailussa myös viimeiset heittonsa ennen MM-kisojen karsintaa.

– En ole sentyyppinen heittäjä, jonka tarvitsee heittää niin sanottuja  varmisteluheittoja. Viime vuonnakaan ei Kuopion Kalevan kisojen jälkeen enää heitetty ennen EM-kisoja. Viimeistelyleirillä Tanhuvaarassa tehtiin vaan tehtiin vain rytmiharjoituksia.

Pitkämäki ja Ruuskanen suuntaavat jo ensi viikolla MM-kisojen valmisteluleirille Hongkongiin.