Pitkämäki ja Pulli hakevat tasaisia sarjoja, Mäkelä tuntumaa täysvauhtiseen hyppyyn

Pitkämäki ja Pulli hakevat tasaisia sarjoja

Tero Pitkämäki, Kristian Pulli ja Kristiina Mäkelä ovat kukin tilanteeseensa tyytyväisiä Kalevan Kisojen alla. Siinä missä Pitkämäki ja Pulli ovat viimeisimmissä kilpailussaan saaneet nauttia onnistuneista suorituksistaan, avaa kolmiloikkaaja Mäkelä kesän kilpailukautensa pienen polvileikkauksen ja sitä seuranneen kuntoutuksen jälkeen vasta nyt.

– Tilanne on mikä se on. Polvi on kunnossa, mutta löytyykö kunto tässä ajassa. Ensimmäinen ja toinen vastaus siihen saadaan perjantaina ja lauantaina. Tavoitteena on saada täysivauhtiseen hyppyyn tuntumaa ja hallintaa hypyn tekemiseen, Mäkelä sanoi.

Kuntoutumisestaan taustatiimiään kiitellyt nainen lähtee täysillä puolustamaan SM-kultaansa

– Kolme hyppytreeniä takana, joten tekniikan löytäminen on vähän hukassa. Pientä hakemista on ollut, mutta pakko on lähteä jostain, Mäkelä määritteli.

Pulli hakee lisäystä kasimetristensä sarjaan

Kristian Pulli on päässyt hyvään tuloskuntoon, sillä hän on hypännyt kahdessa edellisessä kilpailussaan parhaallaan yli kahdeksan metriä.

– Lähdetään ainakin kolmas kasimetrinen putkeen hakemaan. Tavoitteena saada onnistuneita hyppyjä mahdollisimman monta, haen tasaista hyvää sarjaa, Pulli sanoi.

Mestaruustaiston kylkiäisenä Pulli voi hyvinkin leiskauttaa paljonkin yli kahdeksan metriä, sillä molemmat kahdeksan metrin hypyt ovat jättäneet vielä parannettavaa suorituksina.

– Korkealla hyppäsin aika kaukaa ja Lapinlahdella kroppa ei syttynyt kolmella ensimmäisellä kierroksella. Jos nyt olisi hereillä alusta asti ja osuisi lankulle, Pulli listasi vielä pidempiä hyppyjä varten hiottavat asiat.

Pitkämäki haluaa jatkaa hyvien tulosten putkeaan

Tero Pitkämäellä on mahdollisuus nousta kotikentällään kahden suuren keihäsmiehen, Seppo Rädyn ja Matti Järvisen, rinnalle mestaruuksien määrässä. Seitsemän SM-kultaa voittanut mies odottaa kotikisoja muutenkin innolla. Vuoden 1999 Kalevan Kisoissa Seinäjoella Pitkämäki oli vielä katsomon puolella ihailemassa Aki Parviaisen ja kumppaneiden suorituksia.

– Seinäjoki on hyvä paikka heittää, olen itse kahdessa kilpailussa heittänyt reilun 88. Aika usein on etuvastainen tuuli oikealta. Se on ihan hyvä keihäänheittoon. Pitäisi tulosta pystyä tekemään, Pitkämäki mietiskeli kotikenttäänsä.

Hän palaa Kalevan Kisoissa tositoimiin harjoitustauolta.

– Tavoitteena on jatkaa samaa, mitä kahdessa viimeisimmässä kilpailussa on ollut. Hyvää tasaista sarjaa ja hyviä onnistumisia, Pitkämäki sanoi.

Miesten keihäänheiton karsinta on lauantaina ja loppukilpailu sunnuntaina.