Pitkämäki ja Neziri taistelevat kymppitonnista Kimpisellä

Pitkämäki ja Neziri taistelevat kymppitonnista Kimpisellä

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäellä ja aituri Nooralotta Nezirillä on parhaat mahdollisuudet voittaa 10 000 euron bonus Lappeenrannan Eliittikisoissa lauantaina. Palkintopotti solahtaa Eliittikisasarjan parhaalle urheilijalle.

Pitkämäki kohtaa Kimpisen kentällä Antti Ruuskasen ja Sampo Lehtolan, joka heitti hiljattain 81,88. Pika-aidoissa Neziriä kirittää muiden muassa 13,13 tänä kesänä juossut Ukrainan Hanna Plotitsina.

Eliittikisasarjan parhaan urheilijan titteli ratkeaa kolmen parhaan tuloksen yhteenlaskettujen tulospisteiden perusteella. Ennen sarjan päättävää osakilpailua Nezirillä on kolmesta kilpailusta 60 pistettä. Pitkämäellä on kahdesta kilpailusta koossa 40 pistettä.

Pitkämäki nousee Nezirin kanssa tasapisteisiin heittämällä Lappeenrannassa 82 metriä. Nezirin ohittaminen, eli täyden 25 pisteen potin kokoaminen vaatii vähintään tulosta 86,50. Oman kokonaispistesaaliin kohentaminen vaatisi Neziriltä 25 pisteen tulosta, eli aikaa 12,70.

– Jos urheilijat päättyvät tasapisteisiin, vertaillaan ensin yksittäisen kisan parhaita, toiseksi  ja kolmanneksi parhaita pisteitä. Jos nekin ovat tasan, pannaan parhaat yksittäiset tulokset vertailuun Kansainvälisen yleisurheiluliiton pistetaulukolla, kertoo Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Eliittikisasarjan kokonaiskilpailussa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet urheilijat kuittaavat 3000 ja 2000 euron palkintorahat.

Ruotsi-ottelun joukkue syntyy  Kimpisellä

Lappeenrannassa ei ratkaista vain Eliittikisasarjan parhaan urheilijan titteliä. Liki kaikissa kilpailun lajeissa taistellaan paikoista Suomen joukkueessa Tampereella 3.-4. syyskuuta käytävässä Ruotsi-ottelussa.

Valintansa maajoukkueeseen ovat jo varmistaneet olympiakisoissa pistesijoille yltäneet Ruuskanen ja Söderberg sekä Kalevan kisojen mestarit.

– Lappeenrannassa nähdään missä kunnossa on maajoukkueen ydinkaarti. Kimpisellä juoksevat myös miesten ja naisten 4 x 100 metrin viestijoukkueet, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Yksi Lappeenrannan kisojen kärkilajeista on naisten keihäänheitto. Mukana ovat tänä kesänä 60 metrin puhkaisseet Heidi Nokelainen ja Jenni Kangas sekä Oona Sormunen. Naisten 800 metrillä nähdään kaikki lajin kotimaiset kärkinimet. Heitä vauhdittaa kaksi valkovenäläisjuoksijaa, joista Julia Karol pinkoi hiljattain Riossa ajan 2.01,09.

17-vuotiaiden Euroopan mestari Viivi Lehikoinen juoksee Kimpisellä päämatkansa 400 metrin aidat. Samuli Samuelsson pinkoo 200 metriä. Hän juoksi matkan hiljan Espoossa omaa ennätystä sivuavaan aikaan 20,89. Se on myös kauden kotimainen kärkinoteeraus.

Oulun Kalevan kisojen 100 ja 200 metrin mestari Anna Hämäläinen saa 200 metrille haastajakseen Hilla Uusimäen, joka pinkoi hiljattain 400 metrin aitojen 22-vuotiaiden SE:n 56,33.

Osallistujat