Pitkämäki heittää jo Lapinlahden Eliittikisoissa

Pitkämäki heittää jo Lapinlahden Eliittikisoissa

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki heittää kauden ensimmäisen kilpailunsa Lapinlahden Eliittikisoissa 19. kesäkuuta.

Pitkämäeltä korjattiin aiemmin keväällä vasemman jalan reiden lähentäjässä ollut vaiva leikkauksella. Kuntoutus sujui hyvin ja Pitkämäki päätyi pohtimaan, avaako hän kilpailukauden Timanttiliigan Tukholman kilpailussa 16. kesäkuuta, vai Lapinlahdella. Vaaka kallistui Lapinlahden hyväksi. Se sopi yhteen harjoittelun rytmityksen ja treeneistä palautumisen kanssa.

Pitkämäellä on leikkauksen jälkeen takanaan jo vahva harjoitusjakso. Se on pitänyt sisällään jo muun muassa kolme kovaa heittoharjoitusta. Niistä viimeisin oli tiistaina ja onnistui hyvin.

Tiistaina Pitkämäki kävi myös lähentäjävaivan leikanneen ortopedi Harri Panulan jälkitarkastuksessa. Panulan kommentti oli, että ei muuta kuin kisoihin ja heitä pitkälle.

Lapinlahdella Pitkämäen vastustajina ovat muiden muassa Teemu Wirkkala, Ari Mannio ja Sampo Lehtola.

Lapinlahden Eliittikisojen muissa lajeissa Johanna Peiponen käy 5000 metrin olympiarajan kimppuun, Nooralotta Neziri hakee hyvää aikaa 100 metrin aidoissa, samoin kuin Oskari Mörö 400 metrin aidoissa. Paikalla ovat myös seiväshypyn kotimaiset naistähdet Minna Nikkanen ja Wilma Murto.

Hanna-Maari Latvala testaa kevätkesän 100 metrin vauhtiaan Lapinlahden nopealla radalla ja luvassa on myös kotimaisittain tasokas ja mielenkiintoinen miesten 800 metrin kilpailu, jossa iskevät yhteen Ville Lampinen ja Jaakko Laakso.

Katso Lapinlahden Eliittikisojen osallistujalista täältä