Pitkämäki haki Dohan heitoista menestysvinkkiä Ostravaan

Pitkämäki haki Dohan heitoista menestysvinkkiä Ostravaan

Kilpailupaikan lämpötila kylmenee olennaisesti kauden avaukseen verrattuna, mutta Tero Pitkämäen tavoite ei muutu. Dohan helteessä maailmantilaston kärkituloksen 88,62 kiskaissut Pitkämäki tavoittelee tiistaina voittoa Ostravan Kultaisen Piikkarin kovatasoisesta keihäskilpailusta, joka on samalla IAAF:n Haastajakiertueen (World Challenge) seitsemäs osakilpailu.

– Lämpötila on varmaan alle puolet siitä mitä se Dohassa oli. Kilpailun ajaksi oli ennustettu sadetta ja 13 asteen  lämpötilaa. Viimeisimmän ennusteen mukaan sade kuitenkin loppuisi ennen kuin keihäskisa alkaa, Pitkämäki sanoo.

Ostravassa Pitkämäki kohtaa tukun hyvävireisiä tshekkejä, kuten maailmanmestari Vitęzslav Veselýn, Petr Frydrychin ja Jakub Vadlejchin sekä lisäksi saksalaisen viime vuoden Timanttiliigan voittajan Thomas Röhlerin ja egyptiläisen viime vuoden maailmantilaston ykkösen Ihab Abdelrahmanin.

– Kilpailu tulee olemaan kova. Varsinkin Veselý on täällä vahva. Kahtena viime vuonna hän on heittänyt Ostravassa yli 87 metriä, Pitkämäki muistelee.

Pitkämäki ei ole koskaan voittanut Ostravassa, mutta on ollut siellä kahdesti toinen ja heittänyt parhaimmillaan 83,19. Nyt rahkeissa on varaa pidemmälle. Dohan huipputuloksen uusiminen kylmissä oloissa, ei kuitenkaan ole helppo tehtävä. Dohan heittojaan Pitkämäki on kuitenkin käynyt läpi.

– Olen katsellut videoista, mikä oli erona alku- ja loppupään heitoissa. Lopussa tukijalka tuli maahan nopeammin eikä vasen puoli päässyt aukemaan, Pitkämäki sanoo.

Ostravan kilpailussa heittosuunta kääntyy tuulen mukaan. Pitkämäen mukaan tuuli ei kuitenkaan enää pääsee puhaltamaan stadionille niin hyvin kuin ennen, kun stadionia on uusittu ja katettu.

OSTRAVA (CZE) 26.5.2015 LIV Kultainen Piikkari, IAAF-Haastajakiertue 7/13