Pitkämäki: 85 metriä tyydyttää, Mannio vireessä, Wirkkala flunssassa

Pitkämäki: 85 metriä tyydyttää

Tero Pitkämäki heitti Oulun Kalevan kisojen karsinnassa kaksi heittoa, omasta mielestään yhden ylimääräisen ja meni sunnuntain finaaliin karsinnan kolmantena tuloksella 77,73.

– Kalevan kisojen karsinnat ovat aina vaikeita, olenko kaksi kertaa heittänyt niissä yli 80 metriä, Pitkämäki muisteli.

Pitkämäki kävi Amsterdamissa karsintaan päättyneiden EM-kisojen jälkeen verikokeissa varmistamassa, että kropassa ei ole mitään vikaa ja alkoi sitten keskittyä Rion olympialaisiin.

Harjoituksissa heittäjä on terästänyt perusfysiikkansa. Se on kunnossa, mutta karsinnassa heiton loppu ei vielä teknisesti luistanut parhaalla tavalla.

– Kilpailu sitten näyttää missä mennään. 85 metriin olisi tyytyväinen, Pitkämäki kaavaili sunnuntaina finaalia.

Antti Ruuskanen ei ole Oulussa puolustamassa mestaruutta, joten Pitkämäelle on tarjolla uran seitsemäs mestaruus ja uran 12. mitali Kalevan kisojen keihäänheitosta. Siihen ei ole kukaan muu pystynyt.

– Harmi, ettei Antti ole mukana. Olisi varmasti tasokkaampi finaali, jos olisi, Pitkämäki sanoi.

Mannio heitti kerran, flunssainen Wirkkala kolmesti

Kalevan kisojen finaali ratkaisee, lähteekö Ari Mannio vai Teemu Wirkkala Rion olympialaisiin. Karsinnan perusteella Mannio on tuossa taistossa niskan päällä.

Lehtimäen Jyskeen heittäjä kuunteli 29-vuotispäivänsä kunniassa yleisön onnittelulaulun ennen kuin meni ja voitti karsinnan tuloksella 79,60. Napakan flunssa kourissa pari viikkoa ollut Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala oli seitsemäs heitettyään 73,30.

Mannio jäi Amsterdamin EM-kisoissa karsintaan. Sen jälkeen hän piti kilpailutauon, jonka aikana hän on hakenut tekniikkaa oikeille uomille heittämällä kaksi hyvää harjoitusta Kuortaneen hallissa,

– Hallissa heittoon tulee pikkuisen malttia, teho laskee ja pystyy pikkuisen paremmin keskittymään tekniikkaan. Ulkona tulee katsottua enemmän sitä, mihin asti keihäs lentää, Mannio sanoo.

Mannion mukaan hallissa heiton loppu eteni teknisesti hyvin. Nyt tavoite on toıstaa tuo kovasta vauhdista Kalevan kisojen finaalissa.

Wirkkala: Joka paikkaan kolotti

Wirkkalan heitti karsinnan parhaansa kolmannellaan, ja jätti kisan rahtusen tuskaisena.

– Flunssa on päällä. Joka paikkaan kolotti. Flunssaa on ollut pari viikkoa, mutta kevyttä treeniä olen pystynyt tekemään, Wirkkala sanoi.

Lapinlahden Vedon Sampo Lehtola oli karsinnassa toinen. Avauskierroksen 78,06 oli helponnäköinen heitto

– Se oli sellainen rento ja hyvä veto meikäläisentasoiseksi heitoksi, Lehtola totesi ja suunnitteli pistävänsä heittoon lisää ruutia finaalissa.

Alajärven Ankkureiden Sampo Peltomäki oli neljäs tuloksella 77,18. Se syntyi avausheitolla.

– Ihan hyvä yksi heitto. Finaalissa heitetään pidemmälle, päälle 80 metriä, Peltomäki tuumi.

Kokenut Lapuan Virkiän Harri Haatainen, 38, heitti finaaliin karsinnassa yhdeksäntenä tuloksella 72,58.

– Pitää vaihtaa finaaliin piikit. Piikkari ei pitänyt lainkaan, Haatainen tuumi.