Pitkämäen nivunen leikataan, EM- ja olympiaedustus ei vaarassa

Pitkämäen nivunen leikataan

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen vasemman jalan reiden lähentäjässä oleva vaiva leikataan tiistaina Suomessa.

Pitkämäen managerin Tero Heiskan mukaan leikkaus ei vaaranna Pitkämäen osallistumista heinäkuisiin Amsterdamin EM-kisoihin tai elokuisiin Rio de Janeiron olympialaisiin. Pitkämäki on jo valittu EM–ja olympiajoukkueisiin.

Pitkämäen, 33, vasemman jalan reiden lähentäjälihakseen ja jänteen kiinnityskohtaan tuli pieni repeämä maaliskuussa. Vammaa hoidettiin kuntoutukselle. Pitkämäki on sittemmin pystynyt heittämään ja harjoittelemaan normaalisti poislukien se, että täysvauhtinen heittäminen ei ole ollut mahdollista.

Pitkämäki lähti vajaat kaksi viikkoa sitten leirille Shanghaihin. Leirin aikana oli tarkoitus kokeilla täysvauhtista heittämistä, ja päättää sen jälkeen osallistumisesta 14. toukokuuta käytävään Timanttiliigan Shanghain kilpailuun.

– Pari päivää sitten Terolle kävi Shanghaissa selväksi, että vamman parantuminen on ottanut takapakkia. Samalla tavalla ei siten voitu jatkaa, Heiska kertoo.

– Konsultoin ortopediä Harri Panulaa, jonka hoidossa Tero on ollut ennenkin. Sen jälkeen päätettiin, että maanantaina otetaan uudet magneettikuvat, ja vaiva operoidaan tiistaina.

Muutaman viikon kuntoutus

Heiskan mukaan tämän hetken arvio on, että leikkauksella kipu saadaan pois ja Pitkämäki pystyy heittämään normaalisti jo muutaman viikon toipumisajan jälkeen.

– Pitkämäki teki jo talvella hieman tavallista runsaammin heittoharjoituksia ja sama tahti on jatkunut Shanghaissa. Hän on pystynyt koko ajan heittämään vauhdilla, muttei aivan täydellä juoksuvauhdilla, Heiska sanoo.

– Pohjat ovat siten kunnossa, kun leikkauksen jälkeen aletaan rakentaa kilpailukaudelle heittovirettä.

Pitkämäen tiistaisesta operaatiosta tiedotetaan erikseen leikkauksen jälkeen.