Pitkämäen, Nezirin ja Tuomilehdon kengät tansanialaisille urheilijoille

Pitkämäen

Tansanialainen keihäänheittäjä Christian John riemuitsi saatuaan lajin moninkertaisen arvokisamitalistin Tero Pitkämäen lahjoittamat lenkkarit käyttöönsä. John kertoo heittäneensä 62 metriä, mutta otti heti tavoitteekseen 80 metriä. Hän uskoo, että se menee ”jo piakkoin”.

Pitkämäki, pika-aituri Nooralotta Neziri ja pikajuoksulupaus Lauri Tuomilehto osallistuivat monen muun urheilijan tapaan mukana Asicsin hyväntekeväisyyskampanjaan keväällä, jossa kerättiin lenkkareita Tansaniaan. Kenkien toimitukseen Tansaniaan hoiti LiiKe ry.

Pitkämäen Lontoon olympiakisoissa 2012 käyttämät kengät jatkavat eloaan Johnin käytössä. Nezirin kengät puolestaan menivät tansanialaiselle juoksijalle Adelina Asimwelle. Hän on 400 ja 800 metrin hallitseva Tansanian mestari ja haaveilee edustavansa Tansaniaa olympialaisissa.

Kotimaisen pikajuoksun tulevaisuuden nimi Lauri Tuomilehto voi joskus saada tansanialaisen haastajan, joka on harjoitellut porvoolaisen lenkkareilla. Tuomilehdon kengät liikkuvat jatkossakin liukkaasti, sillä ne sai sprintteri Benjamin Michael. 

Michael kertoo harjoittelevansa päivittäin Dar es Saalamissa ja tähtäävänsä Rio de Janeiron olympialaisiin.

– Kiva, että kengät menivät hyötykäyttöön ja erityisen kiva, että ne menivät toiselle sprintterille, Tuomilehto sanoo.

Ex-sprintteritähti Markus Pöyhösen lahjoittamat kengät sai jalkapalloilija Salum Abdallah Mtwarasta. Salum pelaa Mtwarassa. Hän sai kuulonsa takaisin viime syksynä, kun LiiKen ja Lyhty ERy:n toimesta hänen korvastaan poistettiin koteloitunutta pumpulia.  Se oli jäänyt sinne lapsena. Salum puhuu jo sujuvasti ja kuulee hyvin kuulolaitteen avulla jonka Lyhty ry kustansi.


adelina_asimwe2.1.jpg

Nooralotta Nezirin lahjoittamat kengät kuluvat jatkossa tansanialaisen juoksijan Adelina Asimwen harjoituksissa.


benjamin_michael.jpg

Srintteri Benjamin Michael sai LiiKe ry:n toiminnanjohtajan Ari Koivun tuomina käyttöönsä Lauri Tuomilehdon lahjoittamat lenkkarit.