Pitkämäen lähentäjävaiva operoitiin, kilparadoille kesäkuussa

Pitkämäen lähentäjävaiva operoitiin

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen vasemman reiden lähentäjävaiva operoitiin Seinäjoella tiistaina. Leikkauksen teki ortopedi Harri Panula. Leikkaus sujui ongelmitta. Pitkämäen paluun kilpailukuntoon odotetaan sujuvan nopeasti.

– Olen hyvin toiveikas, että heitän kilpaa jo kesäkuun lopulla, Pitkämäki sanoi.

Pitkämäen lähentäjävaiva alkoi maaliskuussa Etelä-Afrikan leirillä. Kun jalka avattiin tiistaina, yhdessä reiden pitkän lähentäjälihaksen kiinnityskohdassa jänne oli rispaantunut ja käytännössä katkennut.

– Jänteen kiinnityskohta putsattiin, eli loput rispaantuneesta kudoksesta poistetiin ja samalle koko alueelta poistettiin tulehduskudos, kertoo Pitkämäen manageri Tero Heiska.

Leikkaus vaatii Pitkämäen reiteen vain viiden tikin avohaavan.

– Kuntoutus etenee luonnollisesti urheilijan tuntemusten mukaan. Lääkärin arvio leikkauksen jälkeen oli, ettei ole mitään ongelmaa kilpailla jo kesäkuun lopussa, Heiska sanoo.

Käytännössä se, tarkoittaa että jos kaikki sujuu ongelmitta, Pitkämäki voi kilpailla jo Kuortaneen Eliittikisoissa 25. kesäkuuta ja Paavo Nurmi Games -kilpailussa 29. kesäkuuta.

 – Luonnollisesti tämä tarkoittaa myös, että Pitkämäki on mukana heinäkuun alussa EM-kisoissa ja elokuussa olympialaisissa, Heiska sanoo.