Piskunov heitti 84,91 ja vei poikien moukarin MM-tittelin

Piskunov heitti 84

Moukarinheittäjä Hlib Piskunovin, 16, huikea kausi kruunattiin täysin ylivoimaisella maailmanmestaruudella Kolumbian Calissa. Ukrainalainen vei 17-vuotiaiden MM-tittelin kisaennätyksellä 84,91. Voitto heltisi liki kuuden metrin erolla. Toiseksi sijoittunut Ukrainan Mihailo Havrylijuk heitti 78,93.

Piskunovin edellinen ennätys oli keväällä syntynyt 84,56. Calissa heitettiin viiden kilon välineellä.

Kumari Taki osoitti Kolumbiassa, ettei Kenian kestävyysjuoksusampo ole ehtymässä. Taki, 16, voitti 1500 metrin mestaruuden kisaennätyksellä 3.36,38, joka on ikäluokan kaikkien aikojen 10. paras tulos.

Calissa kilpaillaan noin tuhannen metrin korkeudessa merenpinnasta, joten se vaikeuttaa jo hieman tuloksen tekoa kestävyysjuoksussa.

Ranskalainen Matteo Ngo juoksi yllätysvoiton 110 metrin aidoissa (91,4 cm) sivuten ennätystaikaansa 13,53, jonka hän juoksi välierissä. Kilpailun amerikkalainen suosikki Isaiah Lucas kolhi seitsemättä aitaa ja jäi kolmanneksi samalla ajalla 13,54 kuin toiseksi juossut kanadalainen Joseph Daniels.

Loistovauhtia varttimaililla

Jamaikan Christopher Taylor vei poikien 400 metrin mestaruuden loistoajalla 45,27.

Salwa Eid Naser voitti tyttöjen varttimailin onnistuneen vauhdinjaon siivittämänä ennätyksellään 51,50. Hänestä tuli ensimmäinen 17-vuotiaiden MM-tittelin voittanut bahrainilaistyttö.

Tyttöjen 2000 metrin esteissä kenialaiset Celliphine Chespol ja Sandrafeli Tuei juoksivat kaksoisvoiton ajoin 6.17,15 ja 6.19,61.

Tshekki Michaela Hruba voitti tyttöjen korkeushypyn muhkealla kahdeksan sentin marginaalilla ylitettyään 190. Poikien kolmiloikan voitti kuubalainen Christian Atanay Napoles, joka kimmahteli 16,13. Hän on kauden mittaan hypännyt 16,45.