Pikaviestimaajoukkueet Timanttiliigassa – Tukholman kilpailussa rutkasti suomalaisväriä

Miesten ja naisten 4 x 100 metrin viestimaajoukkueet pääsevät torstaina Tukholmassa Timanttiliigassa tasokkaaseen seuraan. Suomalaisista Tukholmassa kilpailevat myös 400 metrin aituri Viivi Lehikoinen, korkeushyppääjä Ella Junnila, keihäänheittäjä Oliver Helander ja kansallisissa erissä Eveliina Määttänen 800 metrillä ja Tuomas Lehtonen 400 metrin aidoissa.

Miesten 4 x 100 metrillä Suomen nelikko juoksee järjestyksessä Eino Vuori, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola.

– Tällä joukkueella on mahdollisuus juosta sinne 39,00-39,20 väliin. Se vahvistaisi meidän asemia EM-kisojen rankingissa, kun meidän parempi aika siellä on 39,25, joukkueen valmentaja Petteri Jouste totesi vaihtoharjoituksissa Eläintarhan kentällä Helsingissä keskiviikkona.

EM-kisapaikat jaetaan maajoukkueiden kahden parhaan ajan perusteella. Mukaan pääsee 16 parasta joukkuetta ja Suomen joukkue on nyt 14:s.

Miesten ja naisten viestijoukkueiden seuraava mahdollisuus parantaa aikaa on 26. heinäkuuta Jyväskylän Motonet GP -kilpailussaa. Sillä kirittäjinä ovat Norjan ja Viron maajoukkueet.

Tukholmassa miesten pikaviestissä juoksevat Suomen ohella Hollanti, Sveitsi, Irlanti, Israel, Tanska, Viro ja Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

– Tämä on tärkeä kisa. Timanttiliiga on jo ilmapiiriltään sellainen, että se sytyttää. Merkit laitetaan niin, että vaihdot onnistuvat. Ei mitään takuuvarmoja, muttei myöskään äärimerkkejä, Jouste sanoo.

Vaihtoharjoituksissa Anniina Kortetmaa, joka tuo kapulan Anna Pursiaiselle.

Salmela: Hyvillä vaihdoilla ainakin 44 sekunnin pintaan

Naisten 4 x 100 metrillä Suomen nelikko juoksee Tukholmassa järjestyksessä Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen.

Viestimaajoukkueiden valmentajat Petteri Jouste ja Marja Salmela.

EM-rankingissa sijalla 12. olevalla joukkueella on tällä haavaa 44,17 juostuna kahteen kertaan viime kesältä, tosin hieman eri kokoonpanolla kuin millä nyt kilpaillaan, kun Lotta Kemppinen ei ole vielä avannut kilpailukautta.

– Jos vertaa tätä joukkuetta viime kesään, meillä on hyvillä vaihdoilla ehdottomasti mahdollisuus juosta 44 sekunnin pintaan, mutta ainahan sitä toivoo 43-alkuista aikaa, Salmela sanoo.

– Anniina ja Anna ovat ennätyskunnossa, Johanna on selkeästi nousukunnossa ja pystyy parhaimpaansa, ja Aino on joukkueelle hyvä vastus vahvistus, Salmela arvioi.

Suomen ohella Tukholmassa naisten kilpailussa juoksevat Itävalta, Tanska, Irlanti, Israel, Ruotsi ja Sveitsi.

 

Aikataulu ja tulokset

https://stockholm.diamondleague.com/program-resultat-stockholm/

Kilpailusta on lähetts C-more Sport 1 -kanavalla klo 21.