Pikaviestijoukkue, Richardsson ja Sipponen EM-kisoihin

Pikaviestijoukkue

Miesten 4 x 100 metrin viestijoukkue, estejuoksija Camilla Richardsson ja kiekonheittäjä Salla Sipponen valittiin maanantaina yleisurheilun EM-kisajoukkueeseen. Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen valitsi viestiin nyt vain joukkueen. 

– Ketkä joukkueessa juoksevat, vahvistetaan 27. kesäkuuta, kun koko EM-joukkueen lopullinen kokoonpano vahvistuu, Kemppainen sanoo.

Amsterdamissa heinäkuun 6.-10. kilpailevassa joukkueessa on nyt 31 urheilijaa, kun jo valituista Sanna Kämäräinen ja Alisa Vainio eivät kilpaile EM-kisoissa. 

EM-kisojen viestiin pääsevät joukkueet, jotka ovat kahden juoksun yhteisajalla EM-rankingissa 15. parhaan joukossa. Suomen nelikko on tuossa tilastossa kahdestoista, jos Venäjää ei lasketa mukaan.

– Näkymä EM-kisoja ajatellen on se, että siellä on seitsemän kovaa maata ja Suomi taistelee finaalipaikasta Ruotsin ja Espanjan kanssa. Toki viesteissä voi aina tapahtua kaikenlaista, Suomen viestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoo.

Kesän parhaalla ajallaan 39,42 Suomen viestimaajoukkue on Euroopan tilastossa kymmenes, kun Espanja ja Ruotsi ovat kahdeksas ja yhdeksäs ajoin 39,28 ja 39,39. 

Richardssonilla Turussa EM-kenraali

Vasa IS:n Camilla Richardsson, 22,  juoksi viime kesänä 22-vuotiaiden EM-kilpailussa 3000 metrin esteissä neljänneksi ja pudotti ennätyksensä lukemiin 9.46,34.

Kuluvan kauden mittaan estematka on kulkenut ajassa 9.51,54, joka ei juoksijan mukaan vastaa kuntoa eikä omia odotuksia.

– Tässä on vähän sama tilanne kuin viime vuonna. Silloinkin kilpailukaudella kesti kuukauden ja 4-5 kilpailua ennen kuin kisoissa alkoi tapahtua, Richardsson sanoo.

– Treenikausi meni hyvin. Tiedän, että kunto on hyvä, ja huippuvire on tähdätty EM-kisoihin.

Ennen Amsterdamiin lähtöä Richardsson testaa vauhtiaan vielä Paavo Nurmi Gamesien 3000 metrin esteissä kuluvan kuun lopulla.

– Siellä on viisi juoksijaa joiden ennätys on 9.40:n tietämillä. Se on minulle oikein sopiva startti. EM-kisoissa tavoite on finaalipaikka.

Sipponen: Nopeus toi metrejä

Salla Sipposen, 21, ennätys oli vielä viime kauden jälkeen 54,56. Nyt se on 56,85, eikä Keuruun Kisailijoiden heittäjä ole vielä kuluvan kesän kisoissa saanut nappiheittoa aikaiseksi.

– Toivoisin, että ennätys on kesän päättyessä siellä 58 metrissä. Katsotaan mihin rahkeet riittävät. Vielä ei ole maksimiheittoa tullut, Sipponen sanoo.

Sipposen rivakan kehityksen taustalla on nopeuden kehitys.

– Nopeus parani talvella tosi paljon ja sitä kautta sain tekniikkaan liittyen ahaa-elämyksiä. Nyt osaan paremmin hahmottaa heitossa sen mitä ylä – ja alakroppa tekevät. Jaloillahan se heitto tehdään, Sipponen sanoo.

Sipponen asuu kesät kotiseudullaan Keuruulla, mutta talvet kuluvat Kuopiossa, jossa hän opiskelee fysioterapeutiksi.