Pikaviestijoukkue pinkoi 39,55, Myllymäki ja Rantala 10,58

Seppänen ja Myllymäki voittivat Turussa

Suomen miesten pikaviestijoukkue tarrasi kiinni paikkaan Amsterdamin EM-kisoissa. Suomen nelikko pinkoi Sveitsin Genevessä 4 x100 metrillä ajan 39,55. Suomi voitti eränsä.

– Se nostaa joukkueen EM-kisojen rankingissa 13. sijalle ja siinä on vielä Venäjä edessä, joka saattaa olla kisoista pois, Suomen Urheiluliiton (SUL) pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste arvioi.

EM-kisoihin 4 x 100 metrille pääsee 16 joukkuetta, jotka rankataan kahden parhaan juoksun keskiarvoajan perusteella.

Genevessä Suomen joukkue juoksi järjestyksessä Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Samuli Samuelsson ja Ville Myllymäki.

Joukkue kilpailee seuraavan kerran 16. kesäkuuta Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa.

– Siellä Suomen ennätys on täysin mahdollinen, Jouste ennakoi Tuholman-juoksua.

Myllymäki ja Rantala juoksivat 10,58

Ville Myllymäki ja Eetu Rantala juoksivat Genevessä 100 metrin henkilökohtaisissa kilpailuissa molemmat ajan 10,58. Myllymäki oli erässään viides ja Rantala kolmas.

Kummassakin erässä myötätuulta oli 1,1 metriä sekunnissa. Kumpikin on kesän mittaan juossut kovempaa, Myllymäki 10,53 ja Rantala 10,57. Otto Ahlfors juoksi samassa erässä Rantalan kanssa ja oli kuudes ajalla 10,64.

Samuli Samuelsson juoksi viestin jälkeen 200 metriä. 21,11 likimain tuulettomassa säässä (+0,1 m/s) ja voitti oman eränsä. Samuelssonin juoksi kulki hyvin ja varsinkin 200 metrin loppu.

Hanna-Maari Latvala oli mukana naisten 100 metrin kuumassa erässä. Hän sijoittui kuudenneksi ajalla 11,72. Kilpailu juostiin metrin sekunnissa puhkuneeseen vastatuuleen. Naisten 100 metriä voitti britti Daryll Neita ajalla 11,30.

Latvala oli 200 metrin erässään toinen ajalla 23,81. Aika syntyi 1,1 metriä sekunnissa puhkuneeseen vastatuuleen.