Pikatesti toi väärän positiivisen tuloksen maajoukkueiden EM-kilpailuissa

Suomen yleisurheilumaajoukkueessa todettiin lauantaina maajoukkueiden EM-kilpailuissa Cluj-Napocassa Romaniassa positiivinen koronatestitulos, joka osoittautui vääräksi. Cluj-Napocassa kilpailevat urheilijat ja muu joukkueiden jäsenistö käyvät koronatestissä 48 tunnin välein.

– Täällä kisajärjestäjät käyttävät Lamp-testiä, josta joskus harvoin saadaan valitettavasti vääriä positiivisia tuloksia. Sen takia protokollana on ottaa heti PCR-testi, jos tulee positiivinen tulos, kertoo Suomen joukkueen lääkäri Tanja Komulainen.

– Nytkin urheilijalta otettiin heti PCR-testi sekä antigeenitesti. Molempien testien tulokset olivat negatiivisiä. Sen jälkeen otettiin varmuudeksi vielä toinen PCR-testi, joka sekin oli negatiivinen.

Suomen joukkueenjohtaja Tuomo Salonen piti tapausta erittäin valitettavana urheilijan kannalta, mutta kiitteli kilpailun järjestäjien toimintaa, jolla tilanne hoidettiin.

– Kilpailun järjestäjillä oli selkeä protokolla, kuinka näissä tapauksissa toimitaan. Sitä noudatettiin ja asia saatiin nopeasti kuntoon, Salonen sanoi.