Pikajuoksijat ja aiturit Hipposhallin tähtinä tiistaina

Seppänen ja Myllymäki voittivat Turussa

Jyväskylä Indoor Games ensi tiistaina (2.2.) tarjoaa mainion kattauksen kotimaisia yleisurheilun kärkinimiä höystettynä tasokkailla kansainvälisilla vierailla. Kisojen osallistujalistan perusteella Hipposhallissa nähdään kelpo tuloksia ainakin pika- ja aitajuoksuissa.

Miesten 60 metrillä kansainvälistä kärkivauhtia edustaa Bahaman Warren Fraser. Sprintterin ennätys 60 metrillä on 6,54. Ulkoradoilla mies on juossut ennätyksikseen 100 metrillä 10,14 ja 200 metrillä 20,85.

Kotimaisista kärkinimistä Fraserin haastavat Kankaanpään seudun Leiskun Ville Myllymäki sekä Samuli Samuelsson, joka juoksi hiljan Tampereella ennätyksensä 6,84. Se on myös talven kotimainen kärkinoteeraus.

– Alle 6,80:n on tavoitteena, Samuelsson linjasi aatoksiaan Jyväskylän kilpailusta.

JIG:n toinen miesten pikajuoksumatka on 300 metriä. Kisaan on ilmoittautunut Puolan Karol Zalewski, joka on juossut matkan hallissa huippuaikaan 32,82.

Kotimaisista kärkinimistä Hipposhallin kirnussa nähdään muun muassa Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivala ja Jani Koskela sekä Lahden Ahkeran Samuli Lehtinen.

Matkaan starttaa myös huippukuntoinen Juho Kaihlajärvi, joka lauantaina tykitti Hipposhallissa 150 metriä 16,44. Se on Suomen kaikkien aikojen nopein aika lyhyellä halliradalla.

Facey ja Neziri naisten matkojen tähtinä

Naisten 60 metrin suosikki on Jamaikan Simone Facey, jonka ennätys on 7,23. Häntä on haastamassa viime vuoden Jyväskylä Indoor Gamesin voittaja, Hipposhallin halliennätyksen juossut Ukrainan Olesja Pohv, jonka ennätys on 7,11ja kauden paras 7,20. Kotimaisista kärkinimistä mukana ovat HIFK:n Jasmin Showlah, Hangon HIK:n Jonna Berghem ja Kuopion Reippaan Maria Räsänen.

Naisten 60 metrin aitamatkalla Turun Urheilululiiton Nooralotta Neziri saa haastajiksen Mikkelin Kilpaveikkojen Viivi Avikaisen, Tampereen Pyrinnön hyvävireisen Reetta Hurskeen sekä kotikisoissaan juoksevan Ida Aidanpään. Neziriä kirittää myös matkan 7,99 juossut Ukrainan Hanna Plotitsina, jonka ennätys on 7,99.

Naisten 300 metrin kärkinimiä ovat Latvian Gunta Latiseva-Gudare sekä Ukrainan Jelizaveta Bryzgina, jonka ennätys on 38,92. Myös kansallinen kärki on paikalla. Mukana ovat KU-58:n Hilla Uusimäki sekä Berghem ja kotiyleisön suosikki Minna Laukka.

Pasi Valoranta

JIG osallistujat: http://www.jku.fi/jig/osallistujat/