Pika-aidat kulki, kuula takkusi – Huntingtonilla eväät hyvään tulokseen: ”Ei auta kuin taistella ”

Maria Huntingtonin avauspäivä Tokion olympiakisojen seitsenottelussa ei sujunut aivan häntä itseään tyydyttävällä tavalla. Aitajuoksussa hyvin alkanut päivä notkahti kuulantyönnössä, jossa Huntington sai tuloksen vasta kolmannella yrityksellään ja työnsi 12,49.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Huntington on 14:s ja pisteitä on kasassa 3699. Jos toinen päivä sujuu ilman takaiskuja, Huntingtonilla on edellytykset samantyyppiseen tuloksen kuin keväällä Götzissä, missä hän kokosi 6318 pistettä.

– Toivotaan, että torstaina kulkee. Ei auta kuin taistella, Huntington sanoi.

Ottelun avauspäivänä Huntington juoksi 100 metrin aidat 13,20, ylitti korkeushypyssä 180, työnsi kuulaa 12,49 ja juoksi 200 metriä 24,50. Aidat sujuivat hyvin, korkeushypyssä 183 jäi ylittymättä, joka oli pieni pettymys.

– Yritykset 183:sta olivat teknisesti huonoja. Ei vaan oikein ollut tatsia siihen hommaan, Huntington arvioi paahtavassa auringonpaisteessa käytyä kilpailua.

– Oli siinä lämpöinen hypätä. Siihen olin varautunut, mutta kyllähän se vähän voimia vei, Huntington sanoi.

”Oli se tiukka paikka”

Kuulantyönnössä Huntington horjahti reunuksen yli kaksi ensimmäistä yritystään, joten kaikki jäi kolmannen työnnön varaan.

– Oli se tiukka paikka, muttei se ollut mikään katastrofitulos, Huntington arvioi 12,49 kantanutta työntöään.

– Kahdessa ensimmäisessä en vaan pysynyt ringissä. Kävi niin, että jalanvaihdossa jalka meni pukkijalaksi niin ettei se päässyt pyörimään. Sen takia ne menivät yli.

Kuuma päivä päättyi 200 metrin juoksuun, missä Huntingtonin aika oli 24,50. Se jäi vain neljä sekunnin sadasosaa hänen kauden parhaasta ajastaan.

– Ihan ok juoksu. Loppu sakkasi niin kuin aina, Huntington arvioi.

Seitsenottelua johtaa Hollannin Anouk Vetter 3968 pisteellä. Hänen sarjansa ensimmäisenä päivänä oli seuraava: 13,09, 180, 15,29 ja 23,81.

Benelux-mailla on kolmoisjohto. Belgian Noor Vidts on toisena pistein 3951 ja hänen joukkuetoverinsa, Rion olympiavoittaja Nafissatou Thiam kolmantena pistein 3921.

Hallitseva maailmanmestari britti Katrina Johnson-Thompson joutui akillesvaivan takia jättämään kilpailun kesken 200 metrillä.