Piispaselle pronssi dramaattiselta 400 metriltä, Peitso yhdeksäs

Paraurheilijoiden SM-kilpailuissa loistava tulostaso!

Toni Piispanen palaa Suomeen kahden mitalin kanssa parayleisurheilun MM-kisoista Dohasta. Piispanen nousi pyörätuolikelauksen T51-luokassa 400 metrin pronssille.

Ratakierroksen mittelössä nähtiin draamaa, kun kaksi kilpailijaa hylättiin ratarikon takia. Piispanen tuli maaliin ajassa 1.28,25 ja oli neljäs. Hän nousi pronssille, kun kolmantena maaliin ehtinyt Algerian Mohamed Berrahal hylättiin.

– Se meni minulta ihan hyvin. Alkuerässä tullut vatsakramppi painoi vielä, ja minulle 400 metriä on vaikea matka. Nyt en olisi pystynyt yhtään parempaan, Piispanen totesi.

Piispasen päämatka Dohassa oli 100 metriä, jolla hän oli toinen.

– 100 metriä jäi vähän kismittämään. Voittoa tulin siitä hakemaan, mutta tuli sössittyä lähdössä. Voitetaan se sitten Rion paralympialaisissa, Piispanen tuumi.

Dohan T51-luokan 400 metriä voitti belgialainen Peter Genyn, joka oli myös matkan 100 metrin ykkönen. Hän vei 400 metrin mestaruuden MM-kisojen ennätysajalla 1.22,66. Toiseksi kiirehti meksikolainen Sanchez Navarro ajalla 1.24,46.

Peitso yhdeksäs kiekkokisassa

Petteri Peitso heitti yhdeksänneksi näkövammaisten F12-luokan kiekonheitossa. Peitson paras heitto syntyi ensimmäisellä kierroksella ja se kantoi 35,62. Kahdessa seuraavassa heitossaan hän ei saanut tulosta ja putosi finaalin kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

– Kolmannessa heitossa olisi ollut potkua pidemmälle, mutta se osui verkkoon. Tuo tulos on minulle kuitenkin kauden paras, joten siihen pitää olla tyytyväinen, Peitso harmitteli.

Peitso kertoi vielä miettivänsä tulevan paralympiavuoden lajiohjelmaa. Hän pelaa maalipalloa kiekonheiton ohella.

– Täytyy katsoa, ovatko molemmat lajit ohjelmassa vai toinen vaan, Peitso totesi.

Suomen saalis Dohan MM-kisoista oli kahdeksan mitalia, eli kaksi enemmän kuin tavoitteena ollut kuusi mitalia.

Tulokset ja lähtölistat