Piispanen toinen Dubain 200 metrillä, talven kisaturnee sujui lupaavasti

Piispanen toinen Dubain 200 metrillä

Ratakelaaja Toni Piispanen päätti neljän kilpailustartin Arabiemiraattien turneen 200 metrin kakkostilaan parayleisurheilun gp-kilpailussa Dubaissa. 

Piispanen kukisti T51-luokan hallitsevan paralympia- ja MM-voittaja Peter Genyn 100 metrillä sunnuntaina, mutta maanantaina 200 metrillä osat vaihtui. Genyn kelasi voittoon ajalla 44,16. Piispanen oli kovan vastatuulen ryydittämässä taistossa toinen ajalla 44,71.

– 150 metriä tuli hienosti, mutta lopussa paukut eivät aivan riittäneet voittoon, alkumatkaan kisaa johtanut Piispanen kertaili.

Piispanen kohtasi kevättalven kilpailumatkallaan Genynin neljästi. Belgialainen voitti 100 ja 200 metrin startit Sharjahin kansainvälisessä kilpailussa, mutta Dubain gp:ssä voitot menivät kaksikon kesken tasan 1-1. Piispasen mukaan turnee oli onnistunut.

– Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen, Piispanen sanoi.

Samaa mieltä oli Piispasen valmentaja Jari Nordblom. Kaksikon kauden päätavoite on Dubaissa syksyllä kilpailtavissa MM-kisoissa. Seuraavaksi edessä ovat kevään kansainväliset kilpailut.

– Tämä oli onnistunut välietappi matkalla kohti toukokuun Sveitsin gp:tä. Syksyllä asetetut harjoitustavoitteet ovat toteutuneet ja tästä hyvä jatkaa eteenpäin, Nordblom sanoi.

Parayleisurheilutuloksia/Piispanen

Dubai, Arabiemiraatit:

Parayleisurheilun gp-kilpailu:

Miehet, 200 m kelaus, luokka 51: 1) Peter Genyn Belgia 44,16, 2) Toni Piispanen Suomi 44,71.