Piispanen: Meni väkisin runttaamiseksi, Manni vaivatta jatkoon

Piispanen: Meni väkisin runttaamiseksi

Ratakelaaja Toni Piispasen vauhti riitti neljänneksi Rion paralympiakisojen 100 metrillä. Luokassa T51 Lontoon kisojen paralympiakultaa puolustanut Piispanen jäi pronssista vain kuusi sadasosaa ajallaan 22,02.

– Tuntuu, että kaikki meni huonosti. En vaan päässyt kovempaa. Todennäköisesti rentous ja rytmi puuttuivat. Meni väkisin runttaamiseksi. Pitää katsoa videolta, että mikä siinä oikein meni pieleen, pettynyt Piispanen tuumi.

Voittoon kelasi Belgian Peter Genyn paralympialaisten ennätyksellä 21,15. Kakkossijaan vaadittiin 21,70 ja pronssiin 21,96. Piispasen kauden paras on 20,91, joten kärjen vauhti ei ollut mitenkään erityisen kovaa Riossa.

– Aikojen puolesta mitalit menivät aika halvalla. Oma maksimivauhti ei kelaustuolin mittarin mukaan ollut mikään kovin hyvä. Kovempaakin olen vetänyt. Olin vaan liian huono, Piispanen suomi suoritustaan.

Piispasen kisat jatkuva Riossa 400 metrillä, joka kelataan suoraan finaalina lauantaina.

Manni: Hyvillä fiiliksillä finaaliin

Henry Manni kelasi helposti jatkoon T34-luokan 800 metrillä. Manni oli hyvissä tarkkailuasemissa koko matkan ajan ja tuli eränsä kolmantena maaliin, mikä takasi suoran jatkopaikan finaaliin ajalla 1.47.51.

– Se meni just niin kuin pitikin. Tilanne oli koko ajan hallinnassa ja voimia olisi tarvittaessa ollut paljonkin. Viimeinen sata metriä meni käytännössä lasketellen. Siihen nähden aika oli jopa aika hyvä, kommentoi Manni.

Kovinta vauhtia alkuerissä piti Tunisian Walid Ktila. Hän kelasikisaennätyksen 1.46,28. Lähes vauhtia liikkui  Rheed McCracken ajalla 1.46,31.

– Hyvillä fiiliksillä mennään finaaliin. Tilanne on varmasti vähän haastavampi kuin 100 metrillä, mutta lähden ehdottomasti mitalia hakemaan, Manni sanoi.