Piispanen liki ME-vauhdissa Lapinlahdella, Tähti voittoon

Piispanen liki ME-vauhdissa Lapinlahdella

Lokakuisiin Dohan MM-kilpailuihin tähtäävillä ratakelaajilla on menossa peruskuntokausi. ME-kelaajat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen ja Amanda Kotaja pystyivät kovan perustreeninkin väliin tekemään hyvää jälkeä Lapinlahden Eliittikisoissa.

Porin Tarmoa edustava Tähti kiihdytti 100 metrillä luokkien 54 ja 34 yhdistetyssä kilpailussa voittoajan 14,63. Tähden nimissä olevan luokan 54 Suomen ennätys on 13,59 ja hänen maailmanennätyksensä 13,63.

– Jos startissa ei olisi tullut yhtä ohilyöntiä, aika olisi ollut kaksi tai kolme kymmenestä parempi, Tähti totesi ja näytti hauiksen kupeeseen auenutta haavaa, kun käsi lipsahti lähdössä.

– Loppu meni kuitenkin hyvin, pääsin rytmiin kiinni, Tähti kertaili.

Espoon Tapioiden Esa-Pekka Mattila oli kilpailussa toinen ajalla 15,66.

Luokan 34 Euroopan ennätysmies Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Henry Manni oli yhdistetyn lähdön kolmas ajalla 16,22 ja luokan 54 maailmanennätysnainen Vampulan Urheilijoiden Amanda Kotaja neljäs (16,39).

Tähti oli kirkkaasti nopein myös rajun sadekuuron kastelemalla radalla käydyssä 200 metrin kilpailussa. Hänen voittoaikansa oli 26,51. Mattila oli toinen (28,78) ja Manni kolmas (29,00). Toni Piispanen voitti oman lähtönsä ajalla 44,10.

 

Piispanen huippuvauhdissa

Espoon Tapioiden Toni Piispanen kelasi 100 metrin voittajaksi luokassa 51 loistoajalla 20,73, jota rivakammin on kelannut vain luokan ME:tä halussaan pitävä Piispanen itse. Tulos jää ME:stä 0,26 sekuntia.

– Harjoittelussa on nopeuskestävyyskausi menossa, kelaaminen ei ole siksi ihan niin herkkää, Piispanen totesi.

Piispasen mukaan suoritukseen jäi myös teknisesti hieman parantamisen varaa.

– Ensimmäinen 10 metriä olisi voinut mennä paremmin, Piispanen totesi.

Piispasen luokassa myös neliraajahalvautuneet Tuukka Nisso ja Antti Sinisaari kelasivat mainiot ajat 23,64 ja 24,82, jotka sijoittuvat tämän vuoden maailmantilastossa seitsemänneksi ja kymmenenneksi.

Nisso ja Sinisaari ovat pyörätuolirugbyn maajoukkuepelaajia, jotka nyt kilpailivat ensi kerran kelauksessa. Molempien tarina on raju. Kumpikin hyppäsi nuoruudessaan laiturilta liian matalaan veteen ja halvaantui.