Piispanen kukisti belgialaisen mestarikelaajan Brysselissä

Piispanen kukisti belgialaisen mestarikelaajan Brysselissä

Ratakelaaja Toni Piispanen otti makoisan voiton Brysselissä yleisurheilun Timanttiliigan yhteydessä käydyssä T51-luokan 200 metrin kutsukilpailussa. Piispanen kelasi voiton ajalla 38,40 ja kukisti kotiyleisön suosikin Peter Genynin, joka oli toinen ajalla 39,19.

Belgialaiskelaaja voitti 100 ja 400 metriä Rion paralympialaisissa toissa kesänä ja kuluvan kesän parayleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa. Brysselissä oli Piispasen vuoro.

– Se oli minulta täyden kympin arvoinen kelaus. Brysselissä on pitkät kaarteet. Tuntui, että ne eivät lopu koskaan, mutta se oli tiedossa. Lontoon MM-kisojen jälkeen aloin treenata kaarteita ja nyt ei kaarteessa tarvinnut ohjata. Pysyin kuin juna raiteilla ja sain hyvät vauhdit kaarteesta ulostulossa. Se ratkaisi kilpailun, Piispanen kertaili.

Tappio oli pettymys belgialaiselle.

– Media oli pedannut voittoa hänelle, mutta tällä kertaa kävi näin, Piispanen tuumi.

Lontoossa parayleisurheilun MM-kisoissa Piispanen oli belgialaisen jälkeen T51-luokan 100 metrillä toinen. Brysselin kutsukilpailu oli Piispaselle kilpailukauden päätös.

– Nyt alkaa peruskuntoharjoittelua. En pidä taukoa vaan alan heti harjoitella, kun viime syksynä oli pitkä tauko olkapääleikkauksen takia, Piispanen sanoo.

Piispasen ensi kauden päätavoitteena ovat parayleisurheilun EM-kilpailut Berliinissä.