Piispanen, Kotaja, Tähti ja Heikkinen valittiin Tokion joukkueeseen

Ratakelaajat Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Leo-Pekka Tähti sekä keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen on valittu Tokion paralympiajoukkueeseen. Joukkueeseen nimettiin myös jousiampuja Jere Forsberg. Tokiossa kilpaillaan 25.8.-6.9.2020.

Piispanen, Kotaja, Tähti ja Heikkinen saavuttivat maapaikat Dubain MM-kisoissa, jossa Piispanen voitti T51-luokan 100 metriä ja oli 200 metrillä toinen. Kotaja ja Tähti voittivat T54-luokan 100 metriä ja Heikkinen T34-luokan keihäänheitossa toinen.

– Nyt nimetyt Tokion paralympialaisten Suomen joukkueen ensimmäiset urheilijat ovat lajeissaan ehdotonta maailman kärkeä. Aikaisella valinnalla pyritään antamaan työrauha urheilijoiden valmentautumiseen kohti Tokiota, totesi Tokion paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen.

– Odotan, että Suomen lopulliseen paralympiajoukkueeseen kuuluu 20-25 urheilijaa, jotka kilpailevat 10-12 urheilumuodossa.

Paralympiajoukkuetta täydennetään ensi vuoden puolella joustavan valinnan periaatteella. Tokion paralympialaiset kilpaillaan 25.8.-6.9.2020.

Paralympiajoukkueen kisasivut