Piispanen, Kotaja ja Manni avaavat kautensa – Kosonen hyppää Lohjan lajikarnevaalikisoissa

Ratakelauksen paralympiavoittaja Toni Piispanen, maailmanmestari Amanda Kotaja ja Euroopan mestari Henry Manni aloittavat kilpailukautensa torstaina Lohjalla. Kolmikko osallistuu kiekko-, kuula -ja korkeushyppykarnevaalikisojen yhteydessä järjestettäviin 100 metrin ja 200 metrin kelauksiin.

Espanjasta Suomeen palannut Leo-Pekka Tähti ei pääse vielä kilpailemaan, koska joutuu olemaan karanteenissa.

– Hyvät kelauskisat odotettavissa, vaikka rata (vuodelta 2017) onkin kelaukseen vielä hieman liian pehmeä, kilpailunjohtaja Juha Heinänen sanoo.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden järjestämät karnevaalikisat tuovat torstaina ja lauantaina Harjun kentällä Suomen parhaita kiekonheittäjiä, kuulantyöntäjiä ja korkeushyppääjiä.

Miesten korkeuden suosikki on Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen. Hän on Euroopan tilastokakkonen tuoreella ennätyksellään 221. Kososen haastaa 211 hypännyt Lempäälän Kisan Yleisurheilun Matias Mustonen.

– Kososella on mahdollisuudet parantaa ennätystään. Hyppypaikka on hyvä, ja on ennustettu lämmintä ilmaa, Heinänen hehkuttaa.

Naisten korkeudessa Lällä, Sandblom ja Tuuri 

Naisten korkeudessa on mukana kova kolmikko. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Lällä on kotimaan tilastoykkönen tuloksella 184. Hangö IK:n Linda Sandblomin ennätys on 193 ja Lahden Ahkeran Heta Tuurin 188.

Espoon Tapioiden Oskari Perälampi on miesten kiekossa kotimaan tilastokärki tuloksella 57,05. Lohjalla hänet haastavat Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja ja Porin Yleisurheilun 44-vuotias konkari Juha Lahdenranta.

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen on naisten kiekossa tilastokakkonen tuloksella 54,28 ja pyrkii Lohjalla nousemaan ykköseksi. Tilastoykkönen Lotta-Kaisa Eliander (54,92) ei ole ilmoittautunut Lohjalle. Sipposen ennätys on 58,36.

– Lohjalla on melkein aina kiekolle ihanteelliset tuulet eli sivuvastainen. Jos tuulet ovat suotuisat, voidaan lähennellä jopa 60:tta metriä, Heinänen uskoo.

Naisten kuulassa Mäkitörmä ja Rouvali

Naisten kuulan kuumat nimet ovat Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä ja Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali. Mäkitörmä on tilastokärki tuloksella 16,40 ja Rouvali -kakkonen tuloksella 16,19.

Miesten kuulan voitosta kamppailevat yli 18 metriä työntäneet Loimaan Jankon Mikko Toiviainen ja Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen.

– Miesten kuula kuihtui vähän, kun paljon huippunimiä jäi pois, Heinänen harmittelee.

Kilpailut alkavat torstaina kello 12.00 pyörätuolikelauksen 100 metrillä. Myöhemmin iltapäivällä kelataan 200 metriä. Kilpailut kestävät torstaina noin kello 19:ään. Ohjelmassa on kelausten ja kiekonheittojen lisäksi 100 metrin ja 200 metrin juoksut. Miesten 200 metriä juoksee kolmen vuoden takainen 400 metrin SM-hopeamitalisti Tommi Mäkinen.

Lauantaina Lohjalla kilpaillaan korkeudessa ja kuulassa. Lauantaina kilpailut alkavat kello 14.00 ja päättyvät noin kello 17.

– Lauantain kisoihin voi vielä ilmoittautua, Heinänen kertoo.

Lohjan karnevaalien osanottajat: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=25498

Aikataulu: https://www.lohjanlajikarnevaalit.fi/kilpailuaikataulut/