Pihtiputaan Tuisku nousi ykköseksi

Pihtiputaan Tuisku nousi ykköseksi

Viime vuonna toiseksi Seuracupin Kilo-sarjassa sijoittunut Pihtiputaan Tuisku voitti tänä vuonna Eurassa pidetyn kilpailun. Tuisku sai 346,5 pistettä, toiseksi sijoittunut viime vuoden voittaja Kaustisen Pohjan-Veikot keräsi 340 pistettä.

– Pohjan-Veikot johti kisaa kauan, mutta iltapäivällä nousimme heidän ohitseen, sanoi seura-aktiivi Matti Kahilainen.

Tuloslistaa katsellessa huomaa, että Pihtiputaalla yleisurheilu on koko perheen harrastus. Kun urheilijoita on henkilökohtaisissa sarjoissa 31, niin neljän sukunimi on Siekkinen ja neljän Marin.  Hakonen on kolmen sukunimi, Hiironen, Kumpulainen, Rasi ja Viitala kahden.

– Aivan kaikki näistä eivät ole sisaruksia. Rosa Siekkinen ei ole mitään sukua muille kolmelle. Lassi Hakonen on kahden muun serkku. Niin se menee, että kun perheestä joku innostuu yleisurheilusta, niin muut innostuvat myös. Maaseudulla on myös hieman enemmän lapsia perheissä kuin kaupungeissa, Kahilainen sanoi.

Lajivoittoihin ylsivät 15-vuotiaiden sarjassa Joona Turpeinen ja Joonatan Kemppainen. Toiseksi sijoittui peräti kuusi urheilijaa ja kolmanneksi kaksi.

– Saavutus on koko joukkueen yhteinen enkä siksi halua nostaa ketään esille, mutta kyllä Leevi Mäkelän neljäs sija 15-vuotiaiden 2000 metrillä oli ehkä eniten iloinen yllätys. Hänellä on enemmän jääkiekko ollut lajina ja tämä oli ensimmäinen kilpailu radalla, Kahilainen sanoi.

Pohjan-Veikot oli viime vuonna peräti 28 pistettä parempi kuin Tuisku.

– Pystyimme parantamaan sijoitusta useimmissa sarjoissa. Lajivoittoja ei siis tullut kuin nuo kaksi, mutta hyviä sijoituksia runsaasti, Kahilainen sanoi.

Kilo-sarjassa kilpailevat seurat, jotka tulevat alle 5000 asukkaan kunnista.

PIHTIPUDAS 2.9.2017 Seuracup Kilo-sarja

Henkilökohtaisten lajien tulokset:

http://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=41165