Pihlakoski jatkaa EA:n hallituksessa, Hansen puheenjohtajana

Pihlakoski jatkaa EA:n hallituksessa

Antti Pihlakoski jatkaa Euroopan yleisurheiluliiton (EA) hallituksessa. EA:n puheenjohtajana seuraavan nelivuotiskauden jatkaa Svein Arne Hansen. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita. Valinnat teki EA:n kongressi Prahassa.

Pihlakoskella alkaa EA:n hallituksessa neljäs kausi. Hän on myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksen jäsen.

– Hallitus uudistui nyt poikkeuksellisen paljon, peräti seitsemän hallituksen jäsenistä vaihtui. Nykykäytännön mukaan hallituksessa ja varapuheenjohtajistossa pitää olla molempien sukupuolien edustajia. Naisten määrä hallituksessa nousi kolmanneksella, naisia on nyt kaikkiaan viisi, Pihlakoski totesi. 

Pihlakosken ohella hallituksessa seuraavan nelivuotiskauden ovat Slobodan Brankovic Serbiasta, Nadja But-Husaim Valko-Venäjältä, Raul Chapado Espanjasta, Fatih Cintimar Turkista, Jean Gracia Ranskasta, Karin Grute Movin Ruotsista, Marton Gyulai Unkarista, Frank Hensel Saksasta, Anna Kirnova Slovakiasta, Dimakos Panagiotis Kreikasta, Sonja Spendelhofer Itävallasta ja Erich Teigamägi Virosta.

EA:n varapuheenjohtajina toimivat Cherry Alexander Britanniasta, Dobromir Karamarinov Bulgariasta ja and Libor Varhanik Tshekistä. Alexander on järjestön kaikkien aikojen ensimmäinen naisvarapuheenjohtaja.

EA:n kongressi