Pieniä kisailijoita kentän täydeltä

”Lapsilla oli koko ajan tsemppi päällä”

Lavian Kisan ja Kiuruveden Urheilijoiden Silja Line Seurakisoissa on ollut kesän ajan mukana kolmisenkymmentä lasta. Pienten paikkakuntien seurat ovat olleet tyytyväisiä matalan kynnyksen kisojen konseptiin sekä pienten yleisurheilijoiden innokkaaseen joukkoon.

  • Järjestimme kesän aikana viidet Silja Line Seurakisat. Osanottajia oli keskimäärin 20-30. Koko seuran yleisurheilutoiminnassa on mukana noin 60 ihmistä, joten osanottajamäärä on siihen nähden hyvä, Lavian Kisan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kirsi Tolppa kertoo.

Matalan kynnyksen kisat ovat olleet Lavialla pidettyjä. Myös seura on kokenut kilpailujen järjestämisen mielekkääksi.

  •  Etenkin palkinnot ovat olleet ilahduttava juttu. Ne ovat kovasti lasten mieleen. Pienen seuran pienistä resursseista ei sellaisia muuten osteltaisi.

Kiuruveden Urheilijoissa yleisurheilutoimintaa on herätelty henkiin viimeksi kuluneiden kolmen vuoden ajan. Lasten yleisurheilutoiminnassa aktiivisena puuhamiehenä toimiva Mikko Kouvalainen kertoo Sija Line Seurakisojen kiinnostavan etenkin perheen pienimpiä.

  • Valtaosa seurakisojen osanottajista on ollut 7-, 9- ja 11-vuotiata. Matalan kynnyksen kisakonsepti on ollut oikein hyvä ja toimiva, hän kiittelee.

Kiuruveden urheilukenttä on virallisesti suljettu routavaurioiden takia, mutta seurakisojen siellä silti on järjestetty pitkin kesää.

  • Jos minkäänlaisia kisoja ei järjestetä, niin lasten kiinnostus yleisurheilua kohtaa lopahtaisi kokonaan. Seurakisat ja niistä saadut mitalit ovat monelle lapselle tärkeä juttu. Meidän kisoissamme kaikki palkitaan, oli sijoitus mikä hyvänsä, hän kertoo.