Pienet jalkapalloilijat pinkoivat Rovaniemen Silja Line Seurakisoissa

Pienet jalkapalloilijat pinkoivat Rovaniemen Silja Line Seurakisoissa

”Vasta 25 vuotta tätä on yritetty ja nyt lajien välinen yhteistyö alkaa vihdoin toimia”, Lapin Lukon yleisurheilujaoston puheenjohtaja Mikko Niininen naurahtaa.

Rovaniemen tiistaisissa Silja Line Seurakisoissa mitattiin nopeutta 40 ja 60 metrin matkoilla. Mukana oli mm. koko joukkueellinen 11-vuotiaita jalkapalloilijoita.

– Seurojen välistä yhteistyötä on yritetty viritellä niin kauan kuin olen ollut mukana toiminnassa, 25 vuotta. Nyt se alkaa vihdoin toimia, Niininen myhäilee.

Jalkapalloilijoiden viikoittaisessa harjoituskalenterissa ovat yhdet yleisurheiluharjoitukset. Ne kuuluvat poikien kausimaksun hintaan.

– Aiemmin lajien välistä yhteistyötä on ehkä rajoittanut se, että on pelätty, että mitä jos lapsi päättääkin vaihtaa lajia. 11-vuotiaiden kohdalla sillä ei pitäisi olla mitään väliä. Pääasia, että lapsi liikkuu ja tekee sitä itselleen mieluisan lajin parissa, Niininen aprikoi.

Myös Kajaanin Kipinän Silja Line Seurakisoissa juostiin pikamatkoja. Niiden lisäksi lapset heittivät palloa ja keihästä.

– Mukana oli parisenkymmentä lasta. Porukkaa on ollut myös tuplasti enemmän, mutta mikä lie verotti osanottajia tällä kertaa. Tunnelma oli joka tapauksessa hyvä, niin kuin näissä lasten kisoissa aina, Kajaanin Kipinän hallituksen jäsen, kilpailutoimikunnan varapuheenjohtaja ja kisojen vakiokuuluttaja Tero Viiru kertoo.

Hän sanoo, että Silja Line Seurakisoilla on tärkeä rooli seuran toiminnassa.

– Näissä kisoissa moni lapsi innostuu yleisurheilusta ja päättää jatkaa harrastusta lajin ja seuran parissa, Viiru toteaa.