Pichardo loikki maailman kärkituloksen – Ingebrigtsen voitti 1500 metriä – Kuulamestaruudet Italiaan ja Portugaliin

Kuubasta Portugaliin muuttanut Pedro Pablo Pichardo voitti Istanbulissa miesten kolmiloikan Euroopan mestaruuden ylivoimaisesti yli metrin erolla muihin. Pichardon voittotulos 17,60 on maailman tämän kauden kärkitulos.

Pichardon toiseksi pisin hyppy kantoi 17,26. Kerran hän astui yli ja kolme suoritusta jätti väliin. Toiseksi sijoittunut Kreikan Nikolaos Andriopoulos sai tuloksen 16,58.

Pichardo on vuosina 2021 – 2023 voittanut kolmiloikassa jo viisi kultamitalia olympiakisoissa, MM-kilpailuissa, EM-kilpailuissa ja kahdesti hallikauden EM-kilpailuissa.

Norjan Jakob Ingebrigtsen johti miesten 1500 metrin juoksua lähdöstä maaliin ja voitti uudella kisaennätyksellä 3.33,95. Hän on vuosina 2018 – 2023 voittanut jo 11 arvokilpailuiden kultamitalia.

Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, sillä skotti Neil Gourley oli yllättää Ingebrigtsenin viimeisen kierroksen takasuoralla eikä hävinnyt kuin 0,28 sekuntia. Kolmas oli Ranskan Azeddine Habz.

Miesten ja naisten kuulantyönnössä parannettiin Euroopan tämän kauden kärkituloksia. Miesten mestaruuden voitti Etelä-Afrikasta Italiaan muuttanut Zane Weir ja naisten mestaruuden Kamerunista Portugaliin muuttanut Auriel Dongmo.

Weir työnsi kolmannella kierroksella 22,06 ohittaen siihen asti johtaneen Tshekin Tomas Stanekin, jonka tulos oli 21,90. Kolmas oli viimeisellä yrityksellään Ukrainan ennätyksen 21,84 työntänyt Roman Kokoshka.

Dongmo oli naisten kuulakilpailussa vailla vastusta työnnettyään 19,76. Saksan Sara Gambetta hävisi liki metrin tuloksella 18,83. Ruotsin Fanny Roos ylsi kolmanneksi viimeisellä työnnöllään, joka kantoi 18,42.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)